Michael Aakjær, kandidat for Socialdemokraterne til KV17. Foto: Lars Norman Thomsen

Michael Aakjær, kandidat for Socialdemokraterne til KV17. Foto: Lars Norman Thomsen

KV17 - debat Syddjurs:

Lad os spørge de unge

Af Michael Aakjær, Hornslet, Nr. 7 på liste A, KV17:

“Forleden på vej hjem fra gode venner, stødte jeg på en mindre gruppe unge mennesker som tilsyneladende gik lidt hvileløst omkring. De vandrede lidt ned af Tingvej, satte sig på bænken overfor Super Brugsen. Efter kort tid gik de videre. Men hvor skal de gå hen?
Det her var lørdag sidst på eftermiddagen i Hornslet. Det kunne for den sags skyld være hvilken som helst dag.
Jeg oplever ofte unge mennesker, der leder efter et sted at være. Og hører det også gennem min egen 16 årige dreng. Nogle gange er det solcenteret de sætter sig ind i, andre gange er det skolens område, eller parken. Det seneste sted jeg har hørt omtalt er, at området omkring Hornslet Hallen også anvendes som mødested.
I mine øjne er det trist. Jeg mener vi skal gøre noget ved det. Jeg mener der skal være ordentlige tilbud til de unge. De skal ikke vandre mellem forskellige “opholdssteder” i byen. Der skal være et tilbud. Et tilbud som både rammer, rummer og udvikler de unges behov.
Det handler ikke om at lave ungdomsskolen eller tilbuddene gratis, som jeg forleden læste et forslag om. Det tror jeg ikke er garanti for, at de unge vil anvende dem. Det handler om, at vi skal i dialog med de unge. Den borgerinddragelse, som vi i Socialdemokratiet ønsker, gælder også vores unge.
Lad os invitere de unge mennesker til en dialog. Lad os sætte en proces i gang. Hvorfor ikke leje Hallen en weekend og lad os alle, de unge borgere, fagprofessionelle, politikere drøfte mulighederne. Der må være basis for at skabe et ordentligt miljø, som de unge vil anvende, så “byvandringerne” reduceres. Det vil jeg bl.a. arbejde for i en kommende byrådsperiode.”

Publiceret 22 August 2017 08:30