Målscorer mod Hadsten Emil Kastbjerg Tolbod (tv.) er tvivlsom til onsdag aftens lokalopgør, mens spillende trænerassistent, målmand Lasse Hougaard Pedersen er mere end klar. Foto: Kurt Enevoldsen

Målscorer mod Hadsten Emil Kastbjerg Tolbod (tv.) er tvivlsom til onsdag aftens lokalopgør, mens spillende trænerassistent, målmand Lasse Hougaard Pedersen er mere end klar. Foto: Kurt Enevoldsen

Djurslands Bank og Lokalavisen Ligaen:

Forstærket Vivild hold møder mentalt ramponerede Nørager

To arvefjender, to nedrykkere fra Serie 1, to hold med vidt forskellige kulturer mødes onsdag aften på Langhøj Idrætscenter i Vivild

Af
Af Lars Norman Thomsen

Både Vivild og Nørager har forud for sæsonen meldt ud via de to trænere, at de to klubber ser sig selv som tophold i Serie 2 i denne sæson.
Ingen fedtspilleri her.
Onsdag aften mødes de på Langhøj Idrætscenter i Vivild klokken 19 til den første af to indbyrdes styrkeprøver i dette efterår.
Vivild startede ud med at slå Hadsten hjemme, helt som forventet, med beskedne 1-0. Indskiftede Emil Kastbjerg Tolbod scorede målet i anden halvleg.
Samme Emil Kastbjerg Tolbod er tvivlsom til aftenens kamp sammen med nyerhvervelsen Henrik Borup, tidligere Danmarksseriespiller i Randers Freja.
"Borup måtte gå ud i pausen i opgøret mod Hadsten med en skade, og Emil havde efter kampen smerter i sin ankel. Derfor tester vi begge før lokalopgøret," fortæller Dennis Holdgaard, cheftræner i Vivild.
Helt ude hos Vivild er den normale højreforsvarer Kasper 'P' Pedersen, der slog skulderen i en træningskamp forud for sæsonstart og den langtidsskadede centerforsvarer Lauge Feldskov Andersen.
Vivild er op til sæsonstart blevet forstærket med de to tidligere Danmarksseriespillere i Randers Freja, Michael Jensen og Henrik Borup.
"Det er to dygtige spillere, som er klare forstærkninger. Jo mere de lærer de øvrige at kende, jo mere får vi glæde af de to," siger Dennis Holdgaard, der har været tilfreds med optakten til sæsonen.
"Vi har fokuseret en del på det fysiske, og vi er godt med, for træningsindsatsen har været virkelig fin."

Nørager er ramt

Modsat Vivild er det ikke just de brede smil, der dominerer i Nørager i øjeblikket.
En sæsonstart med to nederlag, først 2-0 hjemme mod Hornbæk og i søndags 2-1 ude mod Grenaa IF, har ikke just kaldt på humørsygen.
"Vi er skuffede, for vi havde regnet med noget mere," siger cheftræner Ole Kjær.
"Vi ligger imidlertid, som vi har redt, for vi har for mange spillere, der enten ikke træner eller kun kommer engang imellem på træningsbanen. Vores centrale akse fra de bagerste til de forreste har stort set ikke trænet." 
"Vores fysiske form er derfor ikke tilfredsstillende samlet set som hold, og når du ikke træner, mister du også både hurtighed og boldføling."
Ole Kjær så Mathias Fisker udligne til 1-1 efter pausen, men også Grenaa score sejrsmålet kort tid efter.
Han startede med Glenn Hansen, Rasmus Bang og tilbagevendte Daniel Sortkjær på bænken.
"Vores anfører Kasper 'Swotte' Sortkjær kæmper med at få bugt med en skade, og det går selvfølgelig ud over hans mobilitet på banen. Netop han er vigtig som vores motor og drivkraft," siger Ole Kjær.
 

Samme 14

Mens kollega Dennis Holdgaard kan vælge og vrage fra en pæn stor trup og har et andethold i Serie 3, ser det anderledes smalt ud for Ole Kjær.
"Vi stiller med de samme 14 som mod Grenaa, for alternativerne Alexander Maarup og Rasmus Knudsen er på tur med skolen, mens Sigurd Fisker Jensen er skadet," siger Ole Kjær.
- Er Vivild favoritter, Dennis Holdgaard?
"Måske på papiret, men ikke i virkeligheden. Jeg har prøvet mange af den slags lokalopgør og ved, at de kampe er noget særligt for begge hold, så efter min mening er der ingen klar favorit i aften. Jeg så Nørager tabe 2-0 til Hornbæk, og da var de uheldige."
 - I bør kunne slå Nørager på fart?
"Vi har flere folk med fart i støvlerne end Nørager, men de kender os for godt, ligesom vi kender dem. Nørager har mere rutine end os, og så betyder det meget, at Michael Jensen nu er tilbage på holdet, og det samme med Daniel Sortkjær."
"Jeg vil mene, at det hold, der vil mest, vinder kampen"
Nørager træner Ole Kjær så Vivild besejre Hadsten i den forgangne weekend.
- Hvad var dit indtryk af Vivild?
"Vivild er et godt hold, men det var tydeligt at se, at det forandrede tingene, da først Henrik Borup og siden Sebastian Stær måtte gå ud."
- Vivild kommer med spillere med stor fart. Hvordan vil I stå imod?
"Vi har været dygtige til at løse opgaven tidligere, men det bekymrer mig, at vi både mod Hornbæk og mod Grenaa var særdeles nemme at overspille i vores bagrum. Det gav flere friløbere til modstanderne i begge kampe, og det vil Vivild også få, hvis vi ikke er mere disciplinerede med bolden, når vi har den. Vivild har da om noget hold spillerne til at køre hurtigt omstillingsspil."
- Hvad skal der til for at få point?
"Først og fremmest disciplin både med fødder og med mund. Dernæst skal vi gøre vores arbejde ordentligt. For eksempel pissede det mig af, at vores hjørnespark og indlæg mod Grenaa var så fornærmende dårlige, som de var. Vi kan slå Vivild, men vi skal finde de gamle Nørager dyder, som vilje, fight og indstilling frem i samtlige 90 minutter."
 
 

Store præmier på spil

'Djurslands Bank og Lokalavisen Ligaen' er navnet på den Serie 2-række, hvor holdene er: Grenaa, Aastrup-Hammelev, Vivild og Nørager fra Norddjurs Kommune, Hadsten fra Favrskov Kommune og Langå, Hornbæk, Randers Freja fra Randers Kommune.

Djurslands Bank stiller de deltagende hold følgende præmier i udsigt:

5.000 kr. til vinderen af ligaen

2.500 kr. til det hold med topscoreren

2.500 til det hold hvor turneringens profilspiller

Lokalavisen følger op med forskræp, reportager og kampreferater fra hovedparten af kampene.

Følg med løbende på norddjurs.lokalavisen.dk

Publiceret 23 August 2017 14:16