Manden bag Djuma Industries A/S i Strøby ved Ryomgård, Benny Behrens, formåede at skabe en virksomhed, der stod ry om. Benny Behrens gik bort 27. juli 2017. Foto: Lars Norman Thomsen

Manden bag Djuma Industries A/S i Strøby ved Ryomgård, Benny Behrens, formåede at skabe en virksomhed, der stod ry om. Benny Behrens gik bort 27. juli 2017. Foto: Lars Norman Thomsen

Mindeord:

En iværksætter er gået bort

En kreds af jægervenner har skrevet mindeord om Benny Behrens, manden bag Djuma Industri A/S, Attrup ved Ryomgård. Virksomhenden solgte Benny Behrens, da han lod sig pensionere. Efterfølgende gik Djuma Industri ind.
“Det var en stor sorg at få meddelelsen om, at vores vor gode ven og jagtkammerat var død, selvom det ikke kom helt bagpå os; han havde det sidste halvandet årstid været alvorligt syg af cancer.

Benny Behrens er hans fulde navn, men i daglig tale blev han blot kaldt Benny, så vidste alle, hvem det var. Benny har lige fra barnsben været meget foretagsom. Han startede som ung mand ved landbruget, men det var der for lidt udfordring i, så han begyndte at renovere gamle traktorer og biler i sin faders værksted. Efterhånden blev pladsen der for trang, og der skulle ske noget andet. Der var jo også noget, der hed soldatertjeneste, den skulle også overstås. Et bal i ny og næ, det hørte sig jo til, og der traf han så sit livs kærlighed Dorthe.
De to unge mennesker besluttede sig for at købe en mindre landejendom i Strøby. De blev gift og fik med tiden to dejlige børn - Jannie og Bo - der fik en god og kærlig opvækst. Så gik det ellers slag i slag med autoværksted og salg af brugte biler, der blev efterhånden en større mængde ansatte og en udbygning var nødvendig. Benny forstod til fulde at følge med udviklingen. Med god støtte fra Dorthe opbyggede de sammen det, der med tiden blev til Djuma Industri – deres livsværk.
Men der var også overskud til hans store lidenskab - nemlig jagt og fiskeri - hvor næsten al hans disponible fritid blev brugt. Han kom vidt omkring på jagt, bl.a. rensdyrjagt i Grønland – bukkejagt og duejagt i England - bukkejagt i Ungarn og Tyskland – vildsvinejagt og bukkejagt i Polen samt en safarijagt i Sydafrika. Derudover utallige jagtture til Sverige, hvor en del af os sammen med Benny havde lejet et pragtfuldt jagtområde. Benny har gennem årene hjembragt mange flotte trofæer, der i dag pryder hans jagtstue. Han havde også overskud til flugtskydning, og han var en habil skytte.
Han ydede en stor støtte til Ryomgård Jagtforening, når der var behov for det. Frederikslund Jagtlaug har han også været en del af i mere end 30 år, og vi har haft mange fornøjede timer sammen med ham. Han var altid klar, når opgaver skulle udføres; han var igangsætteren og forstod til fulde at samle folk omkring sig. Det har igennem mange år været en fast tradition, at der blev serveret stegte sild i lage til vore jagter på Frederikslund. Sildene var berømte selv uden for landets grænser. Utallige kilo sild er blevet frembragt i Bennys slagtehus.
Så her for ca. 5 år siden besluttede Dorthe og Benny at afhænde deres livsværk. De købte en ejendom et stykke uden for Ryomgård - nærmere betegnet i Blegmosen. De gamle bygninger blev revet ned, og der blev opført en pragtvilla, hvor de skulle nyde deres otium sammen med børn og børnebørn, som var hans et og alt. Desværre kom den triste besked om hans sygdom, og efter mange ture på sygehus med operationer og behandlinger, så ebbede Bennys kræfter ud, og han døde den 27. juli, blot 10 dage før han ville være fyldt 70 år. Han blev begravet 3. august ved en højtidelighed i Marie Magdalene Kirke, hvor det også var tydeligt, hvor god Benny altid har været til at samle folk omkring sig. Det var en af de største begravelser i mands minde.

I denne stund går vores tanker til Dorthe og deres børn og børnebørn.
Æret være Bennys minde.”

Publiceret 23 August 2017 13:30