Kommentar:

Lakmusprøve på fremtidens lokalpolitiske klima

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

"Der blev sendt røgsignaler op fra rådhuset i Grenaa i fredags umiddelbart før lukketid og weekendtravlhed.

Et budgetforlig for 2018 og de følgende tre overslagsår var forhandlet på plads med borgmester Jan Petersen (S)?ved bordenden og samtlige øvrige 26 folkevalgte som medunderskrivere.

Det er ikke set før i nyere tid. Budget 2018 bliver det en nyvalgt kommunalbestyrelses opgave at forvalte.
Ingen tvivl om, at borgmesteren har brugt sin sommerferie til at tænke strategi forud for budgetforhandlingerne.
Han har villet teste de udmeldinger, der er kommet fra Venstres nyvalgte borgmesterkandidat Kasper Bjerregaard om viljen til at samarbejde bredt i kommunalbestyrelsen.

Modsat har Kasper Bjerregaard været meget forhippet på at bevise, at han mener, hvad han siger.
Derfor var det ham meget om at gøre, at han kunne få sit bagland med i et forlig. Budget 2018 er således et politisk svendestykke for både borgmesteren og Venstres borgmesterkandidat.

En lakmusprøve på fremtidens lokalpolitiske klima og et opgør med fortiden, hvor de to store, S?og V, traditionelt har været på nakken af hinanden.

Jan Petersen har aldrig set noget stort lys i Venstres tidligere borgmesterkandidat Hans Husum og omvendt.
Det har været tydeligt i afgørende debatter i kommunalbestyrelsen.

Forhenværende borgmester Torben Jensen har for eksempel nævnt det flere gange, at der ikke kommer ro på skoleområdet, før S? og V, som de to største partier i kommunalbestyrelsen sætter sig til forhandlingsbordet.

Derfor kan budgetforliget være et første signal om nye tider. Pragmatikeren Jan Petersen og pragmatikeren Kasper Bjerregaard taler samme sprog og har samme tilgang til politik. De har ikke noget på hinanden endnu, og deres første møde ved forhandlingsbordet var vellykket, så ..."

Publiceret 24 August 2017 16:25