Britt Bager. Foto: Lars Norman Thomsen

Britt Bager. Foto: Lars Norman Thomsen

Debat:

VVM-undersøgelse på hele E45 en gang for alle

Af Britt Bager, folketingsmedlem for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds

“Regeringen præsenterer i slutningen af august sit samlede finanslovsudspil. Her afsættes 48 mio. kr. til en VVM-undersøgelse (VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet, red.) på to strækninger af E45: På strækningen mellem Hornstrup nord for Vejle og Skanderborg Syd samt strækningen mellem Aarhus Syd og Aarhus Nord fra fire til seks spor. Som bekendt er arbejdet med at udvide strækningen mellem Aarhus Syd og Skanderborg Syd netop gået i gang. Med den nye VVM-undersøgelse tager vi næste skridt på vejen mod yderligere udvidelser på den østjyske motorvej.

Den planlagte VVM-undersøgelse vil ifølge Transport-, Bolig- og Bygningsministeriet kunne gennemføres på ca. to år. For de østjyske pendlere, der allerede alt for længe har skullet leve med det trafikale knudepunkt, som E45 har udviklet sig til, er to år dog lang tid! Derfor arbejder jeg nu på højtryk for at få en hurtig VVM-undersøgelse, der kun tager et år. Dertil kommer, at undersøgelsen skal udvides til at omfatte strækningen mellem Aarhus Nord og Randers. I min optik kan vi nemlig lige så godt få det fulde overblik over E45 én gang for alle.

Både i regeringsgrundlaget og den nye 2025-plan fremhæver regeringen, hvor vigtigt det er med investeringer i vores infrastruktur. Og det giver god mening, for velfungerende infrastruktur er én af forudsætningerne for vækst og arbejdspladser. Det gælder også i Østjylland, hvor udviklingen i alt for mange år har været hæmmet af trængslen på E45. Derfor er det afgørende, at vi sætter handling bag ordene – og jeg er stolt af, at regeringen endnu en gang lever op til sine løfter og afsætter penge, så vi inden længe kan få tre spor i hver retning fra Randers og helt til Vejle.”

Publiceret 26 August 2017 07:00