Debat:

Et sygehus i provinsen

Eigil Holm Nielsen (SF)
regionsrådskandidat

Regionshospitalet i Randers har for år tilbage haft et rygte som et gammeldags sygehus med oversygeplejersker af den gamle skole og læger, der havde opgivet deres ambitioner.
Jeg har nu været i ufrivillig praktik i foreløbig tre uger på sygehuset og har passeret lægevagten, akutafdelingen, medicinsk afdeling og er nu endt på hjertemedicinsk afdeling.
Det, jeg har oplevet, er et moderne sygehus med personale i alle aldersgrupper, forskellig etnisk baggrund, engagerede serviceassistenter, bioanalytikere, sygeplejersker og læger. Et travlt personale, der også har fokus på omsorg som en af de mange faglige plejeopgaver.
Noget, jeg særligt har lagt mærke til er:
Ÿ at personalet, uanset baggrund, taler rigtig godt dansk.
Ÿ at rengøringen på sygehuset er meget bedre end jeg før har oplevet. Den bliver udført af afdelingens serviceassistenter, der udover rengøring også laver andre praktiske opgaver på afdelingen.
Ÿ at der er mange unge sygeplejersker blandt de mere erfarne, og der er vilje til at hjælpe hinanden, når man står overfor opgaver, der er nye og besværlige. og at der bliver leveret mange smil mellem personerne indbyrdes og mellem personale og patienter.
Ÿ at maden på Regionshospital Randers er helt i top. Udover at den er over 90 procent økologisk, så er den velsmagende og veltillavet, og bliver indbydende serveret.
Min konklusion er, at Regionshospitalet Randers er et sygehus, man skal være glad for at blive indlagt på, og jeg sender foreløbig en stor tak til hele personalet.
Er der så ikke noget, jeg kunne ønske mig bedre?
Jo, ud over enkeltstuer med toilet og bad, så ville det være en stor forbedring at patienter og pårørende havde færre skiftende læger at forholde sig til. At der var en bedre normering på afdelingerne, så folk får den behandling, de har krav på. Jeg har oplevet, at folk der skulle have været udskrevet måtte vente til dagen efter, fordi der ikke var tid til at koordinere med kommunens hjælpesystem. Jeg har oplevet, at en der skulle have daglig sårbehandling blev sprunget over med en dag, fordi der ikke var ressourcer til at løse opgaven.

Publiceret 27 August 2017 12:00