Anders Peter Rasmussen, socialdemokratisk byrådsmedlem og kandidat til KV17. Foto: Lars Norman Thomsen

Anders Peter Rasmussen, socialdemokratisk byrådsmedlem og kandidat til KV17. Foto: Lars Norman Thomsen

KV17 - debat Syddjurs:

Nej, til besparelser på skolerne

Af Anders Peter Arthur Rasmussen (S), Syddjurs Byråd - kandidat til KV17:

“Det er vigtigt, at der ikke bliver reduceret i de midler, der nu er afsat til hver elev på folkeskolerne i Syddjurs Kommune. Det fremlagte budget forslag for 2018 vil svare til, at folkeskolerne mister 1,6 procent af beløbet pr. elev. Dette er den forkerte vej at gå.

Tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet viser, at vores kommune i 2016 lå i top 20 over de kommuner, der brugte fleste penge pr. elev. Dette uddybet vil sige, at der er 76 kommuner, der brugte færre penge end Syddjurs. Det er vigtigt, at vi fastholder dette niveau, så vi fortsat udvikler og optimerer vores folkeskoler, samt styrker serviceniveauet hos skolerne, så vi endnu uddanner nogle af de bedste unge i landet.

De unge mennesker er vores fremtid, og vi har et ansvar for at hjælpe de studerende hele vejen igennem folkeskolen, så de er klar til at følge deres drømme på bedste vis.

Hvad endnu værre er, at dette forslag i særligt grad vil ramme de mindre skoler, der i forvejen kæmper det bedste de kan. De skal derfor ikke have færre midler, end de allerede har. Vi skal styrke i stedet for at svække. Vi skal hjælpe fremfor at hæmme, og vi skal stå sammen. Desto bedre folkeskoler vi har i kommunen, desto flere børnefamilier kan vi forhåbentligt tiltrække til vores kommune, så vi holder fast i processen og væksten i Syddjurs Kommune.

Med det budgetforslag for 2018, kan vi i stedet ende med at skræmme vores børnefamilier væk, hvis det ender med en dårligere ledelse og administrering grundet reduktioner i skolernes budgetter.”

Publiceret 29 August 2017 08:45