Bregnet Kirkes Ungdomskantori for unge fra 7. klasse og op efter har brug for nye sangere, fordi flere af de ’gamle’ er taget på efterskole eller videre i livet

Bregnet Kirkes Ungdomskantori for unge fra 7. klasse og op efter har brug for nye sangere, fordi flere af de ’gamle’ er taget på efterskole eller videre i livet

Rønde:

Se her børn og unge - syng nu med i kor

Korleder Helle Zederkof har startet en ny sæson i spidsen for Børnekoret og Ungdomskantoriet ved Bregnet Kirke

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det er sensommer, skolerne er begyndt, og det er tid til  at Børnekoret og Ungdomskantoriet ved Bregnet Kirke begynder deres korsæson.
Korleder Helle Zederkof har forberedt en masse nye sange og arrangementer som korsangerne skal synge og deltage i, og hun glæder sig til at se alle – både de ”gamle” korsangere, men også meget gerne nye børn og unge, der har lyst til at prøve at synge i kor.
Børnekoret er åbent for alle drenge og piger fra 2. til 6. klasse. Koret øver i sognegården Egegård i Rønde hver mandag.
De er fordelt på to hold:
2.-3.klasserne øver mandag klokken 14.30-15.30, mens 4.-6.klasserne øver klokken 15.35-16.45.
Første øvegang var 28.august.
Ungdomskantoriet, som er for unge fra 7. klasse og op efter,  øver også i Egegård, men om torsdagen klokken 16.00-17.45 – første øvegang var 24.august. 
“Koret, der har et rigtig godt sammenhold og højt humør, bestod inden ferien af 12 dygtige sangere fra 6.klasse og til 3.g, men vi kan sagtens være flere i koret. Sidste sæson var koret på en tur til Flensborg, hvor de blandt andet sang til gudstjeneste i en af de danske kirker,” fortæller Helle Zederkof.

Lønnet job

Begge kor har allerede flere ting på programmet: Børnekoret synger med ved de forskellige familiegudstjenester, til korstævne, skal gå lucia til jul og til julekoncerten i Bregnet Kirke skal koret i år prøve kræfter med at lave et krybbespil med drama, solo og udklædning.
Ungdomskantoriets første opgave bliver at synge til gudstjeneste i Byparken til Stafet for Livet den første weekend i september. Derudover synger koret til forskellige gudstjenester, koncerter og der planlægges en weekend med overnatning og hygge i efteråret samt en kortur i foråret.
Det er gratis at være med. Til gengæld får korsangerne løn hver gang, de synger i Bregnet Kirke.

Publiceret 29 August 2017 11:45