Massiv udvidelse af lufttrafikken:

Aarhus Airport og SAS indgår samarbejde

SAS investerer i et massivt rutenetværk fra Aarhus Airport

Trafikken i Aarhus Airport kommer til at stige med hele 50 procent som følge af en samarbejdsaftale, som Aarhus Airport og SAS netop har indgået.
Sådan lyder det i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at man er blevet enig om at etablere et stort antal internationale flyruter til europæiske byer.
Derudover kan erhvervslivet også se frem til en langt højere frekvens i antallet af afgange mellem Aarhus og København, mens også jyske turister vil få adgang til en række nye sommerdestinationer direkte fra Aarhus.
Ifølge koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen, er der flere årsager til, at SAS på denne måde satser massivt på Aarhus og byens lufthavn.
”Vi har taget bestik af dels kundernes ønsker og dels af Aarhus og Østjyllands visioner om selv at udvide og investere. Derudover ser vi det som en del af vores ansvar at styrke den logistiske sammenhæng mellem Øst- og Vestdanmark og at være med til at åbne endnu mere op til verden for det jyske marked. Samtidig er Aarhus interessant for mange udenlandske virksomheder og ikke mindst i turismesammenhæng, så derfor tror vi på, at der findes et stort potentiale,” siger Lars Sandahl Sørensen i pressemeddelelsen.
Borgmester Jacob Bundsgaard (S) mener, at samarbejdsaftalen bliver afgørende for lufthavnens fremtid.
”Byens virksomheder har brug for en god infrastruktur både nationalt og internationalt, og derfor er dette ikke kun en god nyhed for Aarhus Airport, men i høj grad også for Aarhus. Lufthavnen står midt i en turnaround-proces, og med en så positiv tilkendegivelse fra den vigtigste strategiske samarbejdspartner, er der stor grund til at tro på, at lufthavnens projekt vil lykkes. For mig at se har Aarhus Airport med denne samarbejdsaftale taget et syvmileskridt imod en succesfuld genopretning,” siger han.
Også i Aarhus Airport er der naturlig begejstring at spore oven på indgåelsen af det nye samarbejde.
”Erhvervslivet i Aarhus efterspørger i meget høj grad gode afgange til København, Stockholm og Oslo – og netop her er SAS en ekstremt stærk spiller. Vi står foran en udvidelse af lufthavnens trafik på forventeligt over 50 procent, så dermed får aftalen selvfølgelig enorm betydning for både Aarhus Airport og erhvervslivet i Østjylland såvel som for østjyderne som sådan,” understreger bestyrelsesformand Torben Boldsen.
De konkrete nye ruter bliver offentliggjort i oktober. 
dp

Publiceret 31 August 2017 13:05