Per Dalgaard

Per Dalgaard

KV17 - debat Syddjurs:

Så rigtigt, så rigtigt S - men I er ude i hampen på et punkt

Af Per Dalgaard, Skovbakken 31, 8550 Ryomgård:

“Det er noget af et valgoplæg, Socialdemokratiet præsenterer i Adresseavisen fra den 29. august, her via et læserindlæg fra formanden for Socialdemokratiet i Syddjurs, Søren K. Lauridsen.
Læs også: KV17 - debat Syddjurs: Det vil Socialdemokratiet de næste fire år i Syddjurs
Det består af en hel række punkter, hvor ingen kan være uenige. F.eks. en busdrift der opfylder borgernes behov, prioritering af gode veje, og DF kan tilføje af cykel- og gangstier.

Dertil er der en del skønne ønsker, som alle sikkert ved, vel også de socialdemokratiske kandidater, har meget lange udsigter, og nok vil være i kategorien, ikke mulige. En motorvej helt ud til, ikke Tirstrup Lufthavn som skrevet, men til Aarhus Lufthavn (AAR), kunne være en mulighed i fremtiden. Men at letbanen skulle få et spor til samme lufthavn, er desværre drømmerier. Et ønske om flere afgange af det private selskab Molslinien fra Ebeltoft, er også er vidt udbredt ønske fra alle partier i Syddjurs.

Den udbygning af fritids- og friluftspolitik, samt flere kulturelle mødesteder, er allerede godt i gang. Ligeledes er en ændring af den nuværende model for inklusion i folkeskolen af børn med specielle behov, et emne som Dansk Folkeparti om nogen har talt for en ændring af, lige siden den blev indført udelukkende af hensyn til budget i 2014, tror jeg det var. Dette stemte S for, skal vi lige huske. Men er S kommet på bedre tanker, så kan vi sikkert finde ud af en anden model for inklusion i folkeskolen.

Men på et punkt er S helt ude af trit med virkeligheden. De ønsker at hjælpe migranter til at leve og fungere i vores lokalsamfund. Nu har man hørt det med. Migranter er dem, som en tidligere socialdemokratisk minister Birte Weiss, kaldte økonomiske nomader. Det er folk, der ønsker et bedre liv end det de havde, der hvor de komme fra, men som ikke er forfulgte. Ønsker Socialdemokratiet at Danmark skal være socialkontor for det enorme fødselsoverskud den tredje verden præsterer? Det er vanvid. Ifølge FN findes der i dag ca. 55 – 60 millioner fordrevne borgere i verden.
Fordrevne pga. internt kaos, uro, vold, korruption, krig mod naboer, borgerkrig mod egne borgere osv. Op til 75 procent af disse ”flygtninge” vi ser i dag, er økonomiske udvandrere. De der når frem til Danmark, via Tyrkiet, Grækenland, Italien, Frankrig, Tyskland osv. er de mest ressourcestærke. Skal vi give dem gratis kost og logi i årevis? Hvorfor bliver de ikke i eget land, for at ændre på forholdene dernede? Hvorfor vil de overlade de svageste af deres landsmænd til et land i kaos? Er vi forpligtet til at hjælpe dem, der via menneskesmuglere når hertil?
Overhovedet ikke. Hvor skal pengene til de enorme udgifter dette ville medføre komme fra? Må vi få et bud. Vi kan fortælle disse mennesker, hvordan man opbygger et land, der er værd at leve i.
Sådan som vi har præsteret, at opbygge vores land gennem århundrede. Men det kræver respekt for anderledes tænkende. Og her er måske problemets kærne. Disse folk har ingen agtelse for anderledes tænkende mennesker. Det er et af problemerne. Dansk Folkeparti ønsker ikke det kaos de kommer fra, medbragt hertil, sådan som det desværre ses i dagens Danmark.”

Publiceret 31 August 2017 13:20