Henrik Holmsted Pedersen

Henrik Holmsted Pedersen

KV17:

Djurs Mad - uanstændig behandling af kommunale medarbejdere og borgernes penge

Af Henrik Holmsted Pedersen, Kandidat til KV17 for Enhedslisten i Norddjurs:

“Djurs Mad I/S et projekt, som har kostet Syd og Norddjurs kommuner omkring 40 mio. kroner, lukkes nu hastigt ned hen over hovederne på de 20 ansatte som fordeler sig med 14 ernæringsassistenter, 4 chauffører og 2 ledere.
Om nogen her i kommunerne har dette arbejdsteam sammen knoklet for at få driften til at hænge sammen, og i de sidste år har de reelt vendt en negativ udvikling til en nu positiv udvikling.
Til trods for, at teamet har ydet alt, hvad de kunne, så kender de ansatte ikke deres fremtid i Norddjurs Kommune, de bliver nemlig ikke omfattet af loven om virksomhedsoverdragelse.
Det vil i praksis sige, at de mister al deres anciennitet af økonomisk art, optjente opsigelsesvarsler i nye kommunale job forsvinder osv.
De er dog blevet lovet en stillingsliste 7. oktober, en liste som udarbejdes ude på de lokale plejehjem som snart overtager madproduktionen fra Djurs Mad.
Det er nemlig op til de enkelte plejehjem, hvor mange de vil ansætte til den nye opgave. De nu ansatte på Djurs Mad kan således søge på lige fod med andre.
Enhedslisten i Norddjurs har ihærdigt, men forgæves forsøgt at bevare og udvikle Djurs Mad i en ny tilpasset udgave som økologisk center til levering af varer ud til de nu nye køkkener på plejehjemmene, og med planer om yderligere at udvide produktionen hos Djurs Mad til også at sælge til andre offentlige institutioner.
Ligeledes kunne lokale producenter i Nord- og Syddjurs have udviklet deres virksomheder via et samarbejde med Djursmad. Men nej, kun et solidarisk SF støttede op om Enhedslistens grønne forslag.
Brandærgerligt, at kaste 40 mio. kroner over skulderen sammen med dygtige og loyale medarbejdere hos Djurs Mad.
Husk venligst dette, når du står i stemmeboksen til efterårets kommunalvalg.”

Publiceret 13 September 2017 14:55