Per Dalgaard (DF) - spidskandidat til KV17 i Syddjurs. Arkivfoto

Per Dalgaard (DF) - spidskandidat til KV17 i Syddjurs. Arkivfoto

Debat:

Mærkværdige ytringer fra en højskoleforstander

Af Per Dalgaard (DF), spidskandidat til KV17:

“Forstanderen på Kalø Højskole, Søren Iversen, havde et indlæg i Adresseavisen 12. september hvor han beskriver, hvordan han følte sig meget pikeret over, at da han 1. september skulle på job på højskolen, blev mødt af et stort politiopbud, blå blink, politibiler i stort antal, en mandskabsvogn og politihunde, som gjorde hans adgang til sin bygning og kontor besværlig.
Læs også: Debat: En politiopgave at beskytte Flemming Rose - men hvem skal betale?
Han fik at vide, at skolen havde lejet auditoriet ud til en landbrugsfaglig forening, som havde 'den frækhed' at hyre en foredragsholder ved navn Flemming Rose. Ham der i sin tid i 2006 var kulturredaktør på Jyllands Posten, netop på det tidspunkt hvor JP bragte Muhammed tegningerne. Til stor forargelse for nogle, specielt hos syrerne, som derfor valgte at brænde vores ambassade i Damaskus af.
Både Søren Iversen og andre personaler på stedet havde det svært og blev åbenbart mere og mere irriteret over dette store opbud af politi. Søren Iversen kan dog godt forstå, at folk skal beskyttes, hvis de har et sådant behov, men at det offentlige skal betale for denne beskyttelse, falder ham for brystet. Han mener, at politiet skal kunne udskrive en faktura til de, der entrerer med en person der tydeligvis er et terrormål, og derfor kræver beskyttelse.
Søren Iversens reaktion er derfor, at højskolen aldrig mere vil leje deres lokaler ud til sådanne arrangementer. Gad vide, om det også gælder, hvor medlemmer af Dansk Folkeparti deltager, hvoraf nogle også har politibeskyttelse.
Skulle dette faktura-princip gennemføres fuldt ud, skal de mange fodboldklubber til at finde den store tegnebog frem, når de møder modstandere i givne fodboldkampe. Her er der virkelig sat ressourcer ind, både med politi og vagtværn ansat af idrætsparker for at holde klubbernes fanskare fra at destruere endnu mere, end de gør i forvejen.

Men det undrer mig meget, at en højskoleforstander ikke forholder sig til det helt groteske i, at vi i Danmark er nået så langt ud af voldens spiral, at kunstnere, tegnere, politikere, forfattere osv. ikke mere kan fungere fredeligt i vores samfund uden, at de skal beskyttes 24 timer i døgnet af politi og PET. Dette groteske forhold ligger slet ikke i den gode forstanders tankesæt. Kun at hans skole og arbejdsplads skal være tilgængelig. Det er virkelig meget besynderligt.

Jeg troede faktisk, at de elever fra andre lande som kommer på skolen, også skulle lære lidt om, hvordan man opbygger et samfund, der er værd at leve i, og at beskytte folk mod terrorangreb, desværre er blevet et led i at få samfundet til at fungere. Men jeg tager nok fejl.”

Publiceret 13 September 2017 09:00