Marked:

Hjorddrengene handlede for 127. gang i Kolind

Af
Af Simon Carlson

Vejrudsigten så ikke alt for lovende ud forud for dette års Hjorddrengenes Marked i Kolind, men det er ikke for ingenting, at markedet i 2017 kan notere sit 127. år, og derfor stopper en lille smule regn da heller ikke de lokale ildsjæle eller de trofaste kræmmere. 
Allerede fra klokken 6.30 var de første begyndt at arrangere deres stande, mens tovholder på markedet Tage Mogensen var rundt og hjælpe til overalt, så Hjorddrengene kunne begynde at handle klokken 9. 
"Ja, jeg fik godt nok et par opkald i morges fra nogen, der pludselig skulle til tandlæge eller havde fået ondt i skulderen, men vi klarer den nok. Jeg har tilbud nogle stykker, at de kan få en stand i Byhallen i stedet for ude, så de kan komme lidt i læ," lyder det med et smil fra Tage Mogensen.

Liv i byen

Op igennem byen er der da også masser af liv med telte og boder, mens der den ene veteranbil efter den anden pryder gadebilledet. 
Her har Alfred Dengsø blandt andet fundet vej med sin gamle Citroën HY ladvogn. 
"Jeg synes, det er enormt vigtigt, at vi bliver ved med at støtte op om de ting, der giver liv i byen. Ellers dør vi ud. Jeg har taget den bilen med for at vise lidt anderledes, og så er det bare hyggeligt, når folk kommer hen og spørger til den, og vi får en snak om biler og gamle dage," forklarer Alfred Mogensen.
 

De gamle dage kender Gunnar Andersen alt til. Frugthandleren foran Byhallen er kommet på Hjorddrengenes Marked de seneste 48 år, og det er der en ganske enkelt grund til.
"Jamen, jeg kan ikke lade være," siger Gunnar Andersen.
"Jeg har lovet kunderne, at jeg bliver ved, til jeg er 97 år. Så tager jeg et sabbatår, og så kommer jeg tilbage igen året efter med billige æbler," griner frugthandleren, der lige nu er 'sidst i 80'erne'.
Hjorddrengenes Marked fortsætter til klokken 17 i dag onsdag.
Du kan se masser af billeder fra dagens marked i foto-galleriet herunder.  

Publiceret 13 September 2017 12:44