Der bliver rig lejlighed til at følge de 128 pedalatleters opvarmning til sidste og afgørende etape i PostNord Danmark Rundt 2017

Der bliver rig lejlighed til at følge de 128 pedalatleters opvarmning til sidste og afgørende etape i PostNord Danmark Rundt 2017

PostNord Danmark Rundt:

Ebeltoft helt på den anden ende lørdag

Ebeltoft og Syddjurs Kommune forventer gang i sagerne og sang i gaderne i timerne før lørdagens start på cykelløbet

Af
Af Lars Norman Thomsen

Alle sejl er sat til forud for lørdagens start foran Glasmuseet og Fregatten Jylland på femte og sidste etape af PostNord Danmark Rundt.

I et par gode timer inden løbsstart bliver der skruet op for underholdningen.

Et af de store navne på den danske pop-rock scene i 1990'erne, Sko & Torp, leverer musikken.

Den tidligere Thomas Helmig guitarist Palle Torp og sangeren Søren Svenninggaard, der siden sit 9. år aldrig har heddet andet end Søren Sko, fordi hans far havde en skomagerbutik i Hammel, er garanter for håndspillet musik, hvor Søren Sko's vokal trænger glasklart igennem i tæt parløb med Palle Torps understøttende og J.J. Cale-agtige guitarspil.

Duoen bliver til en trio i Ebeltoft. Tredjemanden bliver enten Morten Woods eller Mikkel Bøggild på guitar.
Singlen 'On A Long Lonely Night' tog pippet fra danskerne i starten af 1990'erne og siden oplevede duoen en sand optur, før de gik hver til sit.

I de senere år, hvor begge er kommet til skelsår og alder, har de genoptaget samarbejdet.

Guitaristen Palle Torp (tv.) og sangeren Søren ’Sko’ Svenningggaard varmer publikum op, før etapen skydes i gang

Guitaristen Palle Torp (tv.) og sangeren Søren ’Sko’ Svenningggaard varmer publikum op, før etapen skydes i gang

De store busser

På pladsen foran Glasmuseet og Fregatten Jylland vil cykelholdenes busser være parkeret, så publikum kan komme helt tæt på stjernerne på de 16 deltagende hold , mens de gør klar til sidste og afgørende etape.

Ikke mindst den dobbelte vinder af PostNord Danmark Rundt, Michael Valgren, der også hører til i favoritternes kreds i år.
’Hjulestue’

De 16 hold møder traditionelt op med to busser i mammutformat, så der bliver kamp om pladsen i Ebeltoft på lørdag.

I forbindelse med cykelløbet bliver der spærret af i området omkring startområdet, så det anbefales at tage cyklen til arrangementet.

Der er tænkt på underholdning og aktiviteter for store såvel som små - også til de knap så cykelinteresserede. De kunstneriske folk bag navnet 'En Hemmelig Klub' inviterer til 'Hjulestue' - et kreativt værksted, hvor man kan komme med sin cykel og få den pimpet og pyntet med flammer, fartstriber eller hvad man har lyst til. TrialAction, unge knægte fra Viborg, møder med nogle af deres bedste talenter og viser tricks og kunster på deres trialbikes.
Trial drejer sig kort fortalt om akrobatik, forhindringsløb og balancekunst på cykler uden sadel, hvor det handler om at gennemføre uden at sætte fødderne til jorden.

De tre både fra 2017-projektet Life Boats gæster Ebeltoft samme weekend, så der vil også være mulighed for et besøg ombord i en af de smukke 'damer', som lægger til i Fregathavnen.

Borgmester med pistol

Borgmester Claus Wistoft (V) skyder løbet i gang klokken 12.35 skarp, hvorefter rytterne kører paradekørsel det første stykke ud gennem Ebeltoft ad ruten Strandvejen, Havnevej, Nedergade, Juulsbakke, Adelgade, Nørrebakke, Nørreallé og så af sted mod Aarhus ad Ndr. Strandvej. Ved Handrup Strand gives løbet fri, og så går det ellers i raketfart mod Tangkrogen i Aarhus.

  • 10.00-12.30 lørdag 16. september: Musik og underholdning foran Glasmuseet og Fregatten Jylland.
  • 12.35: Femte og sidste etape af PostNord Danmark Rundt skydes i gang.

Publiceret 13 September 2017 14:38