Formand for Ryomgård Distriktsråd Kirting Olesen bakker op om initiativet fra Michael Skaaning Johansen og Michael Stegger, men han understreger, at Distriktsrådet ikke vil spændes for en politisk vogn eller tvinges til at have en særlig opfattelse af unge-problematikken i Ryomgård. Foto: Lars Norman Thomsen

Formand for Ryomgård Distriktsråd Kirting Olesen bakker op om initiativet fra Michael Skaaning Johansen og Michael Stegger, men han understreger, at Distriktsrådet ikke vil spændes for en politisk vogn eller tvinges til at have en særlig opfattelse af unge-problematikken i Ryomgård. Foto: Lars Norman Thomsen

Ryomgård:

Det er da helt fint at mødes, men hva’ så?

Skole, Distriktsråd og SSP bakker op om mødet, men er også afventende

Af
Af Lars Norman Thomsen

Hvad skal du lave i Ryomgård som ungt menneske, hvis du ikke er til fodbold, håndbold, fitness eller spejder? Det er et såkaldt godt spørgsmål, som viceskoleleder Birger Graversen, Marienhoffskolen, formulerer det.

Han og skoleleder Birgitte Agersnap er inviteret til det berammede møde om Ryomgårds ungdom, som Michael Skaaning Johansen og Michael Stegger er mødeindkaldere til.

“Jeg synes, idéen er god. Det er udmærket, at vi sætter os sammen omkring bord og snakker om de problemer, der er med små grupper af unge mennesker i Ryomgård,” siger Birger Graversen.

“Vi kan jo se på skolen, at problemerne ofte starter på 6. årgang, når en ung dropper ud af fodbolden eller andre idrætsgrene. Så er alternativerne ikke så mange i Ryomgård for et ungt menneske, men jeg synes også det er værd at understrege, at det er en lille gruppe unge, vi taler om, og at løsningerne ikke er helt så enkle, som vi måske går rundt og tror.”

Viceskolelederen mener ikke, at løsningen er endnu en basketballbane i byen eller andet fra samme hylde.

“Jeg tror mere på, at det handler om at få knyttet nogle pædagoger på, som de unge føler sig trygge ved og som de kan henvende sig til uden, at det får konsekvenser. Vi kender jo godt de unge i forvejen fra SSP og ved, hvor stort problemet er. (SSP er et kommunalt samarbejde mellem skoler, sociale myndigheder og politiet. Samarbejdets formål er - ved tidlig indsats - at forebygge kriminalitet og anden dårlig adfærd blandt børn og unge, red.).”

Distriktsrådet kommer

Også Ryomgård Distriktsråd bakker op om initiativet, bekræfter formand Kirting Olesen.

“Vi møder op og lytter, men deltager ikke i noget videre projektarbejde,” understreger han.

“Unges opførsel deler Ryomgårds borgere i to lejre, kan vi høre og se. Der er mange, som mener, at de unge må stå til ansvar for deres handlinger. Ryomgård Distriktsråd vil ikke spændes foran en politisk vogn, hvor vi tvinges til at tage stilling,” siger Kirting Olesen.

Ro på

SSP koordinator Birgitte Bach Thomsen, der organisatorisk er placeret i Syddjurs Ungdomsskole, ser frem til mødet med repræsentanter fra Ryomgårds skole- og foreningsliv.

“Det er altid godt at mødes og snakke om tingene, så vi får en fælles forståelse for, hvad problemet er, og hvor stort det er,” siger Birgitte Bach Thomsen.

I hendes optik er problemerne i Ryomgård med unge mennesker hverken værre eller større end andre steder i Syddjurs Konmmune.

“Det er et fåtal af unge, vi snakker om, og problemerne er ikke større end de kan løses. Det at være ung er en prøvetid, og derfor vil der altid være problemer, men det er meget vigtigt, at vi snakker proportioner og ikke forstørrer problemerne.”

Publiceret 13 September 2017 22:46