Gamle kammerater nu med fælles arbejdsplads. Rasmus Hansen (tv.) har solgt Bysmeden i Kolind til Hjelm & Henriksen A/S i Ebeltoft, her repræsenteret ved direktør Jan Hjelm Kristensen. Rasmus og Jan er gamle venner og arbejdskammerater. Foto: Lars Norman Thomsen

Gamle kammerater nu med fælles arbejdsplads. Rasmus Hansen (tv.) har solgt Bysmeden i Kolind til Hjelm & Henriksen A/S i Ebeltoft, her repræsenteret ved direktør Jan Hjelm Kristensen. Rasmus og Jan er gamle venner og arbejdskammerater. Foto: Lars Norman Thomsen

Erhvervsliv:

Bysmeden hopper til Hjelm & Henriksen

Markedet for VVS- og elektrikerarbejde har fået en ny og større spiller med Hjelm og Henriksens køb af Bysmeden i Kolind

Af
Af Lars Norman Thomsen

To gamle venner og arbejdskammerater, begge med rod i Ebeltoft, har fundet sammen igen.

Rasmus Hansen, 40, indehaver af Bysmeden i Kolind, mistede i maj 2017 sin far Jørgen Hansen, 66, der tabte kampen til kræften.

Far & søn drev i fællesskab firmaet på faderens autorisation.

“Jeg er uddannet VVS-montør og blikkenslager, men har ikke autorisation,” siger Rasmus Hansen.

Autorisationen betyder, at installatøren er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen til at udføre arbejdet. Det kræver en yderligere uddannelse.

“Derfor kontaktede jeg Jan Hjelm Kristensen, som jeg kender godt. Vi er gamle kammerater og har blandt andet arbejdet sammen i Norge, da vi var yngre,” forklarer Rasmus Hansen, der selv stammer fra Ebeltoft. Han flyttede til Kolind i 2001. “Jan var med på at overtage Bysmeden og leje mine lokaler i Kolind, som nu bliver til Hjelm & Henriksen. Jeg bliver ansat i firmaet.”

Jan Hjelm Henriksen skulle ikke bruge lang tid på at tænke over en mulig overtagelse af Bysmeden.

“Jeg kender Rasmus og ved, at han er en ildsjæl og arbejdsbi med en god og loyal kundeportefølje,” siger Jan Hjelm Henriksen, der ejer Hjelm & Henriksen A/S med base i Ebeltoft sammen med sin bror Christian Hjelm Henriksen og Jakob Jespersen, en tredjedel til hver.

“Vi har også faciliteter i Lystrup,” fortæller Jan Hjelm Kristensen, der ikke tøver med at kalde overtagelsen af Bysmeden og det, at Rasmus Hansen følger med i købet for et strategisk scoop.

“Vi får et større marked, og dækker nu fra Aarhus over Kolind til Ebeltoft. Med Bysmeden og Rasmus i folden står vi klart stærkere på markedet for VVS- og elektrikerarbejde.”

Vil ekspandere

Rasmus Hansen kommer fortsat til at køre ud fra Kolind for at betjene de kunder, som han altid har haft.

“Vi skal fortsat være stærke på service, og ingen opgaver er for små til os. Fru Jensen skal også kunne regne med os, hvis hun har en vandhane, der driller,” forsikrer Jan Hjelm Kristensen.

Hjelm &Henriksen A/S er ikke færdige med at ekspandere. Ambitionerne er til mere end de cirka 15 mand, heraf to lærlinge, som firmaet beskæftiger lige nu.

“I løbet af de næste tre år skal vi op på 20-25 mand. Det er den plan, vi arbejder efter, så vi skal over stepperne,” siger Jan Hjelm Kristensen.

Formelt overtog Hjelm & Henriksen Bysmeden pr. 1. juli 2017.

Publiceret 20 September 2017 19:29