Borgmester Jan Petersen og resten af Socialdemokratiet er enige om at fastholde det nuværende antal børnebyer de næste fire år. Arkivfoto

Borgmester Jan Petersen og resten af Socialdemokratiet er enige om at fastholde det nuværende antal børnebyer de næste fire år. Arkivfoto

KV17:

Tre ting afgør børnebyernes fremtid i Norddjurs

Borgmester Jan Petersen vil kæmpe for, at det nuværende antal børnebyer i Norddjurs Kommune består, men forældrenes opbakning er afgørende og støtten fra et flertal i kommunalbestyrelsen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Borgmester Jan Petersen (S) har skrevet en decideret kærlighedserklæring til Norddjurs Kommune og de mennesker, der er bosat her, i de seneste nummer af partibladet Norddjurs Socialdemokraten.

Jan Petersen trækker også Socialdemokratiets holdning i skoledebatten op:

“Jeg er så glad for, at vi ved valget i 2009 i Socialdemokratiet besluttede, at vi ikke ville lukke skoler, men i stedet fastholde Norddjurs som en decentral og nærværende kommune. Det går vi til valg på igen i 2017, trods vedvarende pres på os for at lukke skoler og ændre skolestrukturen."
"Børnebyerne med børnehave og skole i det nuværende antal står i vores valgprogram – også i 2017. Jeg håber, vi kan mødes til valg i 2021 og med et intakt antal børnebyer, uanset børnetallet fortsat falder i de nærmeste år.”

S gør det ikke alene

Men Socialdemokratiets forhåbninger gør det ikke alene, gør borgmesteren opmærksom på.

Tre ting skal være opfyldt for, at der i 2021 fortsat er det nuværende antal børnebyer:

  • “For det første at forældrene bakker deres lokale børneby op, - også når børnene skal i skoledelen.” 
  • “For det andet, at partierne i kommunalbestyrelsen er enige med os og vil være med til at finansiere det.” 
  • “For det tredje at vælgerne sikrer Socialdemokratiet et godt valg, og vi dermed kan fastholde ledelsen af kommunen. Det er ikke ligegyldigt hvem der sidder i borgmesterstolen.”
Borgmesteren uddyber ikke, hvornår forældreopbakningen ikke længere er stærk nok i den enkelte børneby, men ingen kan være i tvivl om efter borgmesterens udmelding, at der skal meget til at rokke Socialdemokratiets holdning til den nuværende børneby-/skolestruktur.
Socialdemokratiet står ikke alene med sine synspunkter.
Hidtil er det kun Venstres Lars Østergaard - og til dels V-borgmesterkandidat Kasper Bjerregaard - der har meldt en anden holdning ud end den, som borgmesteren her giver udtryk for.
Venstres repræsentanter i landsbyerne, Rikke Albæk Jørgensen og Niels Ole Birk, er helt på linje med borgmesteren.
Hvis de øvrige partier og lister mener noget andet end Socialdemokratiet, lurepasser de her to måneder før valget.
 

Publiceret 23 September 2017 19:52