Astrid har ikke musikken fra fremmede. Hendes far er Lars Hagemann, der står bag Blues & Food sammen med HP Lange.

Astrid har ikke musikken fra fremmede. Hendes far er Lars Hagemann, der står bag Blues & Food sammen med HP Lange.

Astrid kom med på Team Wafande

Musik har altid været en del af hverdagen i familiens hjem i Femmøller. Men at stå foran folk og synge krævede masser af mod.

Af
Af Tommy Loberg Jøns

Da en stor del af tv-seerne lørdag aften 23. september skiftede over på TV2 for at følge unge håbefulde sangere i Voice Junior, så var der for mange på Ebeltoft Skole et velkendt ansigt på scenen.
14-årige Astrid Birkelund Hagemann Pedersen fra 8. klasse har nemlig gennem foråret og sommeren flere gange taget turen frem og tilbage til København for at komme gennem nåleøjet hos TV2.
“Det har på alle måder været det mest grænseoverskridende, som jeg nogensinde har gjort. Jeg har gennem mange år leget med tanken om at melde mig til konkurrencen, men har ikke gjort det alligevel. Nu var det sidste chance, hvis jeg skulle nå det, inden jeg blev for gammel til at være med. Og så har især min mindste kusine Frida skubbet til mig flere gange,” fortæller Astrid, der hele livet har haft musik tæt inde på kroppen.
Gennem skolekor, privat sangundervisning og juniorkirkekoret på Mols-Helgenæs har Astrid altid været klar til at stå på en scene og synge foran andre. Men det krævede alligevel noget ekstra at stille sig frem i et tv-program.
“Man kan godt se på mig, at jeg ikke får bevæget mig så meget på scenen til Blind Audition, men jeg var også meget nervøs,” siger Astrid, der godt kan huske følelsen, da hun modtog beskeden, om at TV2 ville se hende til en lukket workshop i København.
“Jeg tror aldrig, at jeg har været så glad før. Det var den mest fantastiske følelse i maven, da jeg fik besked om det.”
Den følelse blev kun overgået af beskeden, da hun efter workshop og ventetid hjemme i Femmøller fik besked om, at hun var udvalgt til én af de fire Blind Auditions, som programmet afholder. Og selvom det efterhånden er længe siden, at Astrid optog i København, så var hun og resten af familien selvfølgelig klar foran skærmen lørdag aften.
“Det var vi helt bestemt. Jeg har ikke fulgt med gennem alle afsnit i de tidligere sæsoner. Men det har jeg gjort i år, når jeg har fået et helt andet forhold til de mange unge, som deltager i programmet,” siger Astrid.

For meget støj

Havde det ikke været for det kærlige pres fra især den mindste kusine Frida, så er det slet ikke sikkert, at Astrid Birkelund Hagemann Pedersen havde fået oplevelsen af at stå på scenen foran Joey Moe, Oh Land og Wafande.
“Det var den allersidste dag for at ansøge, at jeg lavede en video sammen med min kusine og udfyldte papirerne med blandt andet den sang, som jeg gerne ville synge. Men det er jeg glad for at jeg gjorde,” forklarer Astrid.
Astrid måtte dog igennem endnu en omgang hjemmevideo, da TV2 meddelte, at de første optagelser havde for meget støj på. Så de nye optagelser blev lavet på værelset, og så var billetten hjemme.
“Så var det bare så fedt, at Wafande vendte sig om, og det gav mig endnu et kæmpe sug i maven. Så jeg blev helt vildt glad for at være gået videre til Super Battle,” siger Astrid, der igen står på scenen lørdag 7. oktober for at prøve at kvalificere sig til kvartfinalen.

Publiceret 26 September 2017 12:40