ÅHG med fra v: Jacob Pedersen, Rasmus Dalsgaard Lund, Jannek de Place og Jonathan V. Johansen kom flot fra start i 2. division. Foto: Lars Norman Thomsen

ÅHG med fra v: Jacob Pedersen, Rasmus Dalsgaard Lund, Jannek de Place og Jonathan V. Johansen kom flot fra start i 2. division. Foto: Lars Norman Thomsen

2. division håndbold:

Ingen vaklen i geledderne hos Åstrup/Hammelev - Grenaa

Overbevisende debut i 2. division til Åstrup/Hammelev - Grenaas håndboldherrer uden tre af sidste sæsons profiler

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nyoprykkede Åstrup/Hammelev - Grenaa's (ÅHG's) håndboldherrer fik en overbevisende start på opholdet i 2. divsion med en 33-27 (18-14) hjemmesejr over Aars HK i Åstrup Hallen.
Hjemmeholdet klarede, at tre af sidste sæsons helt store profiler, Rasmus Josefsen, Frederik Lyng og Andreas Mittet ikke var med.
Førstnævnte er muligvis ude i resten af sæsonen, hvis en snarlig scanning viser, at korsbåndet i det ene knæ er revet midt over.
Frederik Lyng måtte melde afbud på grund af sygdom, mens Andreas Mittet i øjeblikket er optaget af studier på Sjælland. Mittet studerer ved Game IT College hos Viden Djurs og først tilbage i Grenaa efter efterårsferien.
“Til spillernes ros skal siges, at de rykkede tæt sammen i bussen og leverede en flot fight,“ siger assistenttræner i ÅHG, Carsten Vikkelsø Jensen.
ÅHG stemplede ind ved stillingen 3-3, der hurtigt blev konverteret til 6-3, før der kom lidt grus i maskineriet, og gæsterne kunne score fire mål i streg.
“Så fik vi steppet op igen, Kristoffer Petersen begyndte at tage fra i målet, og i modsatte ende scorede især Joachim Pedersen en række flotte mål,“ fortæller Carsten Vikkelsø Jensen.

ÅHG kunne gå til pause med en sikker 18-14 føring.

Joachim Pedersen ude

Efter pausen kom hjemmeholdet i en håndevending foran 20-14, før Joachim Pedersen måtte ud på bænken, fordi han vred om på foden.
Det var i høj grad medvirkende til, at Aars HK atter kom med i kampen.
Fem mål i streg til stillingen 20-19 gjorde, at hjemmeholdet blev sat under et betydeligt pres.
En velskydende Joachim Pedersen - 10-12 mål i opgøret - fik heldigvis for hjemmeholdet foden tapet op, og så var han klar igen.
Med ham tilbage på banen og med en snu Jannek de Place som styrmand så hjemmeholdet sig ikke siden tilbage.
“Kasper Thorsted afløste i slutfasen Kristoffer i målet, og Thorsted leverede en flot præstation. Han var medvirkende til, at vi vinder sikkert med seks mål,“ siger en tilfreds Carsten Vikkelsø Jensen.
Assistenttræneren var yderst glad for de to point - af gode grunde.
“Kanonstart at få, og det var ikke, fordi, at Aars HK var et ringe hold. Mange af spillerne var trods alt med i 1. division for to sæsoner siden, da klubben indgik i Team Vesthimmerland-projektet.
 

La-la opstart

ÅHG har ellers ikke haft den allerbedste optakt til sæsonen under ledelse af den nye cheftræner Rene Smed Nielsen og Carsten Vikkelsø Jensen.
“Førsteholdsspillerne har vel egentlig trænet okay, mens det har knebet med spillerne på vores andethold, og med træningsaftener med kun 13-15 spillere, så svækker det altså intensiteten,“ siger Carsten Vikkelsø Jensen.
ÅHG har snakket med lokalrivalerne Nørre Djurs HK i 3. division om at lave en række fælles træningsas i løbet af sæsonen.
“Det håber vi meget kan lade sig gøre, fordi det er til gavn for begge parters bedste spillere, og det kan lade sig gøre nu, hvor vi ikke spiller i samme række,“ siger assistenttræneren.
ÅHG spiller igen mandag 2. oktober på udebane mod HRH 74, Roslev, der startede sæsonen med at tabe 25-19 til Mejrup-Hvam.
 

ÅHG benyttede følgende i opgøret mod Aars HK

 1. Kristoffer Petersen
 2. Jonas Pedersen
 3. Rasmus Dalsgård Lund
 4. Andre 'Topper' Nielsen
 5. Joachim Pedersen
 6. Jonathan V. Johansen
 7. Kasper Thorsted
 8. Frederik Bjerg Andersen
 9. Jacob Pedersen
 10. Lasse Mogensen
 11. Jannek de Place
 12. Mikkel Due

Publiceret 26 September 2017 14:19