Tina Campells foredrag er en fortælling om sin barn- og ungdom præget af eget handicap, vold, druk, misbrug, alvorlig sygdom og svigt fra familie, venner, kærester og myndigheder

Tina Campells foredrag er en fortælling om sin barn- og ungdom præget af eget handicap, vold, druk, misbrug, alvorlig sygdom og svigt fra familie, venner, kærester og myndigheder

Fortælling:

En mælkebøtte finder altid vej til solens stråler

Tina Campbell er et sandt mælkebøttebarn. Hør hende fortælle sin historie på Ringparken i Ryomgård

Af
Af Lars Norman Thomsen

Navnet mælkebøttebarn, som er lånt fra det norske løvetandsbarn, bygger på denne plantes evne til at vokse og blomstre under selv meget vanskelige vilkår.
“Andre ser mælkebøtten som ukrudt. Jeg ser den som en sejlivet, smuk blomst, der kan komme op igennem de allermindste og hårdeste sprækker. Den har i virkeligheden alt imod sig, men formår alligevel at formere sig med ufortrøden styrke,” skriver Tina Campbell i sin bog 'Mælkebøttebarn i Blomst'.
Bogen er en selvbiografisk beretning præget af alle de svigt og overgreb, forfatteren har været udsat for, men også af hendes kamp for sin værdighed og for at holde humøret højt.
Tina Campbell er født i en dysfunktionel familie, hvor moderen var bevægelseshæmmet efter en hjerneblødning ved sin fødsel og faderen var alkoholiker, hash-misbruger og psykisk ustabil. Tina Campbell selv blev født med en invaliderende gigtsygdom, som allerede prægede hendes barndom, og som er blevet en større og større belastning, efterhånden som hun er blevet ældre. Det har dog ikke forhindret hende i at kaste sig ud i livet drevet af en naturlig nysgerrighed og tro på sig selv.
Hør Tina Campbell fortælle sin personlige historie ved en onsdagscafé på Ringparken i Ryomgård 27. september klokken 13.30-16.
Det koster 30 kroner, men der følger kaffe og kage med. Arrangører er i forening Brugerrådet ved Ringparken og Menighedsrådet.

Publiceret 26 September 2017 13:58