Bente Hedegaard

Bente Hedegaard

KV17 - debat Norddjurs:

Trivsel for alle i folkeskolen skal være vores dagsorden

Af Bente Hedegaard (S), Norddjurs Kommunalbestyrelse - kandidat til KV17:

“Den nye folkeskolereform, inklusion i folkeskolen, nye læringsstile og meget, meget andet har fyldt rigtig meget de seneste år i vores kommune.
Og det er fuldt forståeligt. Oveni alt dette, er folkeskolelærernes sygefravær eksploderet i 2015. Og heldigvis med et fald i 2016. Der er ingen tvivl om, at den igangsatte indsats med fokus på trivsel (med hjælp fra trivselskonsulent) har bidraget til dette fald. Den gode takt skal gerne forsætte i år og ind i 2018 og følgende år.

Store omvæltninger og forandringer påvirker altid både medarbejdere og ledelse. Derfor skal der også fremover være et særligt fokus på trivsel. Det VIRKER nemlig.

Når et skolebarn skal lære – er det en grundforudsætning, at barnet trivsel. Min påstand er, at hvis vi ønsker engagerede ledere og lærere, så er TRIVSEL for lærerne en forudsætning for læring hos vores børn.
Når jeg ser fremad – og hvis jeg kan få lov at ønske – så ønsker jeg, at Danmarks bedste folkeskoler ligger i Norddjurs. Det kan lykkedes, hvis både lærere og elever trives optimalt. Jeg – og den øvrige kommunalbestyrelse – skal derfor være lyttende, nysgerrige, undersøgende og handle på det, der kan skabe trivsel i folkeskolen – for både ledere, lærere og elever.
Så når der igen er debat omkring folkeskolen – så vil jeg opfordre til, at løsningen ikke er at skære i økonomien – lad os i stedet sætte en ny dagsorden: TRIVSEL for ALLE i folkeskolen.”

Publiceret 01 October 2017 14:05