Undervisning:

Hvordan undgår vi oversvømmelser?

Af
Lars Norman Thomsen

Lars Norman Thomsen

Det flyder bogstavelig talt med gode ideer i disse uger på Marienhoffskolen i Ryomgård. 37 elever fra 6. årgang er med i den landsdækkende innovationskonkurrence Projekt Edison, der gennemføres af Fonden for Entreprenørskab og GF Forsikrings fond - og der står vand på programmet.
Det handler blandt andet om, hvordan vi passer på vandet som en livsnødvendig ressource, og hvordan vi garderer os mod eksempelvis oversvømmelser som følge af klimaforandringer.
“Det er interessant for eleverne at få lov til at give los for deres gode idéer, og alle kan forholde sig til vand. Samtidig giver det for, at elever, der normalt ikke markerer sig, får lejlighed til at vise sig frem,” lyder det fra Patrick Schunck, lærer i matematik og natur/teknologi på Marienhoffskolen, i en pressemeddelelse.

Sugende svampe

På Marienhoffskolen har 37 elever været i gang i et par uger, og stort set alle fagtimer er blevet brugt på at gå i dybden med vandtemaet, der har tre fokuspunkter: “Vandet vi spiser”, “Vandet omkring os” og “Vandet i byer”.
Det sidste punkt har blandt andet fået en elevgruppe til at se på problemet med oversvømmelser i forbindelse med store mængder regn.
“Eleverne har blandt andet undersøgt, hvilke naturmæssige forhold, der ligger til grund for de mange oversvømmelser i for eksempel Køge, og de har arbejdet på en løsningside, hvor en hybrid af forskellige svampe - champignon, som suger meget vand, og mørk honningsvamp, som kan vokse til enorme størrelser under jorden - kan suge de overskydende mængder vand til sig i våde perioder og afgive i de tørre,” fortæller Patrick Schunck i den udsendte pressemeddelelse.
På Marienhoffskolen har man gjort meget ud af af sammensætte elevgrupperne, så de så vidt muligt tager højde for elevernes indbyrdes forskellighed og styrker.
Fakta


37 elever fra Marienhoffskolen i Ryomgård deltager i den landsdækkende innovationskonkurrence Projekt Edison, der gennemføres af Fonden for Entreprenørskab og GF Forsikrings fond

Gennem hele uge 43 arbejder eleverne intensivt med vandet, og ideerne skal vurderes til lokalfinalen 1. november i Rønde Idrætscenter

Vinderne af lokalfinalerne går videre til landsfinalen 16. november i Fredericia
Konkurrencen gennemføres for andet år i træk i samarbejde med GF Forsikrings fond, der har medvirket til at udvikle årets undervisningsmateriale

Publiceret 01 November 2017 18:15