Klokken ringede første gang til gudstjeneste søndag 3. december kl. 9.00, hvor Susanne Munk Hjørlund prædikede

Klokken ringede første gang til gudstjeneste søndag 3. december kl. 9.00, hvor Susanne Munk Hjørlund prædikede

Kirkehistorie:

Ny kirkeklokke afløser den 500-årige

Menighedsrådet i Nødager benytter den første søndag i advent til at tage kirkens nye kirkeklokke i brug. I samme anledning sendes den oprindelige klokke på aflastning efter 500 års tro tjeneste

Nye toner fra det høje kirketårn vil lyde ud over Nødager by og sogn fra den årle morgenstund, når der trykkes på startknappen og den splinternye klokke sætter sig i svingninger i sin nye klokkestabel og overtager ”klokkemusikken”, mens den gamle klokke toner ud. Den 500-årige bliver dog ikke sendt helt på pension, men skal lejlighedsvis kunne bruges, bl.a. ved den sidste ringning inden gudstjeneste. Til daglig er det den nye, der tager tjansen med den gamle tradition at ringe fra sognets kirke morgen og aften og når der holdes gudstjeneste, bryllup og begravelse.
Når en klokke kan holde i 500 år, vidner det om, at kirkeklokke-indvielser er sjældne og særlige begivenheder, der har lidt historisk vingesus over sig.  Menighedsrådets formand Rita Mogensen siger: ” Vi har valgt den første søndag i advent, som er starten på det nye kirkeår. Vi synes, at indvielse af den ny klokke passer fint med, at klokken med sin første ringning, symboliserer både starten på kirkeåret og starten på klokkens forhåbentlige lange levetid”.
Menighedsrådet markerer dagen med gudstjeneste og åbent hus i tårnet, hvor man kan komme tæt på klokken, der er forsynet med et vers på fire linjer:
OVER MARK SØ OG SKOV

SYNGES NU HERRENS LOV
OVER GRAVHØJE MANGE
KALDER KLOKKENS KLANGE

Publiceret 03 December 2017 10:57