Per Dalgaard. Foto: Lars Norman Thomsen

Per Dalgaard. Foto: Lars Norman Thomsen

Debat:

Se nu, hvad de grønne partier igen har begået af dumheder

Af Per Dalgaard (DF), byrådsmedlem i Syddjurs:

"Det var en interessant artikel Adresseavisen havde i sidste nummer, med titlen 'Danmark løber tør for træbriketter'.

Artiklen er forfattet af Simon Johansen fra Bolius Videncenter - om at Danmark snart løber tør for træbriketter, og snart også for træpiller og andet biobrændsel. Og for at gøre denne mangel værre, er det tendensen i hele Europa.

Hvorfor? Fordi de politisk korrekte grønne partier har sejret ad h... til. Det er lykkes at gøre kul, naturgas og olie til "sorte" brændsler, som vi ikke skal røre med en ildtang. Uf dog. Det er, som disse folk siger, 'sort energi' der kommer ud af disse brændsler.  Hvilket usagligt udsagn.

I min tid som Klima- og Energiordfører for Dansk Folkeparti havde jeg og de andre energiordførere mange interessante diskussioner med venstrefløjen hos daværende Energiminister Lykke Friis.

Her var der ingen fornuft hos EL, SF eller De Radikale om det yderst risikofyldte i ensidigt at satse på biobrændsler. Det ville medføre en mangelsituation, fremførte jeg. Der var ingen lydhørhed overfor disse argumenter. Det var nærmest en forbrydelse, at jeg ville bevare verdens mest effektive kul-, gas-, og oliefyrede kraft-varmeværker, som altid producerer den el og varme vi har brug for. Således som disse værker vi har her i Danmark gør. 

De danske kraft-varmeværker forurener ikke med noget som helst. Røgen renses, farlige gasser renses fra røgen, og det eneste der kommer ud af gasser, er CO2. Denne kan opsamles, og injiceres i eksisterende oliefelter, hvorved der kommer mere olie op.

Men alle disse fakta-argumenter blev fejet af bordet. Nu ser vi så resultatet, hvor alle boliger, som har fjernvarme fyret med træflis og træpiller, får en stigende varmeregning fremover.

Samtidig får vi transporteret en øget mængde træpiller og flis hertil i store, forurenende  skibe fra USA og Rusland, hvis ikke Rusland vælger at lukke for denne eksport. Er det miljøvenligt? Overhovedet ikke.

At der rent praktisk også er lagringsproblemer ved disse biobrændsler, er et andet aspekt. Træflis og -piller fylder 6 gange så meget som kul. Dertil er varmeværdien kun 1/3 af kuls. Jo, det er en rigtig miljøvenlig politik 'de grønne' har påført os."

  

Publiceret 18 March 2018 10:22