Debat Syddjurs:

Poltik er da blande sig

Af Ditlev V. Petersen, Kærvej 8, Termestrup, 8544 Mørke:

“Mange politikere har skældt ud over, at andre politikere – fra DF og venstrefløjen – har »blandet sig« i de »igangværende« overenskomstforhandlinger i det offentlige. De bør blande sig uden om og lade parterne klare det selv. Må vi forstå.

Men de offentlige arbejdsgivere ledes jo af politikere? Staten ledes (formelt) af politikere fra »de ansvarlige partier«, regionerne ledes (formelt) af politikere fra »de ansvarlige partier«, og kommunerne ledes også af politikere fra »de ansvarlige partier«. Så hvordan kan politikerne undgå at blande sig? Politik er at blande sig.

Selvfølgelig ville det være rart for især socialdemokraterne, at overenskomstkampen stod mellem »urealistiske fagforeningsfolk« og »den nødvendige (og anonyme) politik«. Det bliver væmmeligt for S at skulle stemme for endnu et indgreb (som stadig vil blive benævnt en overenskomst), imod deres kammerater i fagbevægelsen, når DF måske ikke har lyst til at redde skidtet ved at deltage. Det kunne give befolkningen et indtryk af aftalt spil og rævekager.

Og det er jo også det, der er tilfældet. Når jeg skrev, at det offentlige formelt ledes af politikerne, så mener jeg, at EU udstikker rammer for, hvad disse politikere må og skal gøre. Det hele er bundet op på pagter i EU (Euro-plus pagten sætter normer for samfundets udvikling). Pagter der er lige så rigide som dem i Pagtens Ark i sin tid og lige så mystiske.

Så bland jer. På den rigtige side og også i forhold til EU.”

Publiceret 11 April 2018 23:10