Jørn Juul Sørensen, spidskandidat til KV17 for Det Radikale Venstre - uden at blive valgt

Jørn Juul Sørensen, spidskandidat til KV17 for Det Radikale Venstre - uden at blive valgt

Debat Norddjurs:

Ændring af Lokalplan for Hessel – åbner for Klondyke byggerier

Af Jørn Juul Sørensen, Grenaa, medlem af Det radikale Venstre:

“Kommunalbestyrelsens indstilling til ændring af Lokalplan 174 for erhvervsområdet ved Hessel, der har ligget som åben mark i 10 år, synes nu at tage en uheldig drejning. En byggemodning vi skatteborgere har finansieret gennem de seneste 10 år. Der åbnes nu for etablering af store udvalgsbutikker på min. 500 m2 bruttoetageareal.

Forvaltningen skiver selv, at man ønsker at imødekomme ønsker om etablering af udvalgsvarebutikker med særligt pladskrævende varegrupper. Det kunne være detailbutikker som bilbutikker, Jem&Fix, Idé Møbler, XL Byg, Bauhaus med flere. Der åbnes også op for etablering af udvalgsvarebutikker over 500 m2. Eksempler på boksbutikker kan f.eks. være Jysk, Thansen, MaxiZoo, Skousen, Elgiganten, Power, Babysam med flere.

En ændring af lokalplanen vil desuden kunne give mulighed for, at restauranter/fastfoodkæder vil kunne etablere sig i området.

NEJ TAK siger jeg – igen! Allerede for 10 år siden var det en fejl at flytte byzonen ud på landet. Nu bliver området tyndet mere ud og endnu mere udflydende, uden at der stilles krav til arkitektur og design. Kædebutikker har jo deres tydelige og ofte meget uheldige ikon signaturer.

Men for 10 år siden blev der argumenteret for muligheden af at placere imposante domicilbyggerier på det nye erhvervsareal. Med krav om glasfacader og kvalitative facader. Et erhvervsareal der ligger ved den dominerende indkørsel fra syd til Grenaa, hvor man møder skoven som en byport til Grenaa. Rigtig flot.

Nu åbnes der op for mere af det vi har nok af. Klondyke byggerier som vi ser ved alle indfaldsveje til provinsbyerne i Danmark. Smukt og indbydende er det ikke – og det har vi ikke brug for.

Lad butikker ligge i byen og kun der.

Kan vi ikke gøre det bare lidt bedre?”

Publiceret 24 April 2018 10:39