Selveste Dronning Margrethe i skikkelse af Hanne Laursen hyldede den afgåede kassemester i Thorsager Forsamlingshus Bent Enemark ved forsamlingshusets fællesspisning forleden

Selveste Dronning Margrethe i skikkelse af Hanne Laursen hyldede den afgåede kassemester i Thorsager Forsamlingshus Bent Enemark ved forsamlingshusets fællesspisning forleden Foto: Thorsager Forsamlingshus

Dronningen hyldede forsamlingshusets mangeårige kassemester

Bent Enemark, kasserer i Thorsager Forsamlingshus gennem 47, fik fornem sortie

Af
Lars Norman Thomsen

Thorsager Forsamlingshus har sagt farvel til en af de store ankermænd i husets historie. Til generalforsamlingen takkede kasserer Bent Enemark af efter eget ønske efter 47 år på posten.

Han blev valgt ind på generalforsamlingen i april 1971 (og endda uden selv at være til stede) og har lige siden bestridt posten som kasserer.

"Et job han har forvaltet med stor grundighed og akuratesse og i samtlige år er der faldet nøje udarbejdede statistikker og regnskaber hvert halve år. Han har præget husets udvikling og den stand det står i i dag. Thorsager Forsamlingshus og Thorsager by skylder ham stor tak for det frivillige arbejde han har ydet," siger Hanne Laursen, sekretær i forsamlingshusets bestyrelse.

Hyldet af majestæten

Forsamlingshusets bestyrelse markerede hans afgang ved fællesspisningen i maj, hvor selveste Dronningen kom forbi og holdt tale og takkede Bent Enemark for lang og tro tjeneste.

"Han fik også overrakt en æresmedajle af majestæten, som bedyrede hun ikke havde tænke sig at abdicere som Bent nu gjorde. Hun mente ellers de havde det til fælles at de begge tiltrådte i starten af 70`erne; hun som dronning i 1972 og han som forsamlingshus-konge i 1971. Der var også en gavekurv fra bestyrelsen og stående klaksalver fra forsamlingen," fortæller Hanne Laursen.

Nyvalgt i bestyrelsen er Per Thomsen. Marianne Christensen har overtaget hvervet som kassemester.

Vinsmagning med Prüfer

Næste arrangement i forsamlingshuset er en vinsmagningsaften fredag 22. juni,. Temaet er sommerens vine.

"Et arrangement vi laver i samarbejde med DagliBrugsen i Thorsager og som aftenens guide har vi Klaus Prüfer fra Den Jyske Vinskole i Kolind," fortæller sekretæren.

Næste fællesspisning er onsdag 6. juni hvor der er kalkunkuvette og jordbærtærte på menuen.

Publiceret 06 June 2018 10:42