Formand for Kolind og Oplands Distriktsråd, Jens Ove Nielsen, utålmodig efter at få at vide, hvornår arbejdet med at forny den kommnde letbanestation i byen går i gang. Foto: Lars Norman Thomsen

Formand for Kolind og Oplands Distriktsråd, Jens Ove Nielsen, utålmodig efter at få at vide, hvornår arbejdet med at forny den kommnde letbanestation i byen går i gang. Foto: Lars Norman Thomsen

Kommunen er klar til at forny fire letbanestationer

Syddjurs borgmester Ole Bollesen forsikrer utålmodige borgere, at kommunen er klar til at opgradere stationerne i Hornslet, Ryomgård, Kolind og Mørke, når der kommer et 'go' fra Letbanesekretariatet

Af
Lars Norman Thomsen

LETBANE Flere formænd for de lokale distriktsråd i letbanebyerne i Syddjurs: Hornslet, Mørke, Ryomgård og Kolind - har længe været utålmodige med Syddjurs Kommunes tilsyneladende nølende igangsætning med at give faciliteterne ved de kommende letbanestationer et løft, som det har været planlagt længe.

Senest har Jens Ove Nielsen, formand for Kolind og Oplands Distriktsråd, overfor Lokalavisen givet udtryk for sin frustration.

"Jeg har skrevet til Syddjurs Kommune flere gange uden, at jeg har fået svar tilbage. Politikerne taler så meget om borgerinddragelse, så synes jeg måske, at de skulle vise det i praksis både embedsmænd og folkevalgte," siger Jens Ove Nielsen.

Han savner svar på, hvornår der sker noget på den kommende letbanestation i Kolind.

"Her ser jo herrens ud lige nu, og mit spørgsmål til politikerne er kun, hvornår sker der noget? Hvis det er rigtigt, at letbanen fra Aarhus til Grenaa åbner senere i år, som det er blevet meldt ud på Letbanens hjemmeside, så skal kommunen vist snart i gang med at klare sin del af arbejdet."

Vi mangler et vink

Der har i lang tid ligget grydeklare forslag til forbedringer ved de fire stationer i Syddjurs Kommune klar - ved den nye letbanestation i Thorsager blev der allerede taget første spadestik umiddelbart efter kommunalvalget sidste år - og de byder på markante opgraderinger af parkeringsforholdene for både bilister og cyklister ved alle stationerne.

Forslagene indeholder desuden opgraderinger af for eksempel flisebelægning, belysning, beplantning og forhold for ventende kunder.

"Syddjurs Kommune er klar til at gå i gang med arbejdet. Vi afventer kun et vink fra Letbanesekretariatet," siger borgmester Ole Bollesen (S).

Letbanesekretariatet har oplyst, at de er ved at klargøre en sag med oplæg til kommunernes overtagelse af stationsarealerne, og Letbanesekretariatet er også ved at færdiggøre de sikkerhedsgodkendelser, kommunerne skal have for at må ombygge.

"Fra uge 29 vil man atter kunne se tog på Grenaabanen. Det sker, når Aarhus Letbane indleder de første testarbejder på strækningerne Østbanetorvet – Grenaa samt Lisbjerg – Lystrup," fortæller Aarhus Letbane på sin hjemmeside.

"Det glæder mig meget, at testkørslerne nu er begyndt, så vi forhåbentlig kan indvie letbanestrækningen fra Grenaa til Aarhus senere i år," siger Ole Bollesen.

Ryomgård også klar

Ryomgård er et knudepunkt for alt offentlig trafik i den såkaldte mobilitetsstrategi, der er blevet lavet som følge af letbanens komme. Også her er Kommunen klar til at gå i gang med at realisere den omfattende plan for opgradering af letbanestationen, der er lavet, forsikrer borgmesteren.

"Vi er parat i Ryomgård, som vi er det i Kolind, Mørke og Hornslet, når vi som nævnt får et vink fra Letbanesekretariatet. Et samlet byråd bakker op, om det, der skal laves. Konkret i Ryomgård er det kommunens beslutning at gøre, hvad vi kan for, at den nye letbanestation og det kommende trafikknudepunkt får de fornødne funktioner, herunder toiletfaciliteter, og om nødvendigt ved ekspropriation af stationsnære bygninger og arealer, så som det gamle Kiwi," understreger Ole Bollesen.

Publiceret 26 July 2018 09:45