Børnehavebørnene klippede snoren til den nye Ryomgård Realskoles Børnehave. Foto: Stine Østergaard

Børnehavebørnene klippede snoren til den nye Ryomgård Realskoles Børnehave. Foto: Stine Østergaard

Mere plads til leg i Realskolens Børnehave

Der bliver meget mere plads til leg og på sigt flere børn i den nye Ryomgaard Realskoles Børnehave, som blev indviet i onsdags

Af
Stine Østergaard

RYOMGÅRD Det blev fejret med alt hvad der hører sig til ved en festdag i børnehavehøjde, da den nye Ryomgaard Realskoles Børnehave blev indviet 29. august. Hoppeborg, popcorn over bål, pølsehorn, kage, juice og flag.

De nuværende børnehavebørn var også dem, der fik lov at klippe snoren efter en kort indvielsestale af skoleleder Janus Laier.

Mere plads

"Vi har fået uendeligt meget mere plads. Her er plads til at børnene kan lege alene eller i grupper, der er fordybelsesrum, en ny mooncar-bane og et skovstykke med friluftsleg ned mod bålpladsen," fortæller Janus Laier.

Lige nu går der omkring 20 børn i børnehaven, men der er i princippet plads til mere end 60 i de nye lokaler, som også tæller de store udendørsarealer.

"Mine egne børn har været i børnehave i Aarhus og i forhold til her, er det jo skræmmende, hvor lidt plads de har," siger Janus Laier.

Selv hvis børnehaven på sigt bliver fyldt op, vil der stadig være masser af plads i de lokaler, der engang fungerede som opholdsstedet for unge, Efterværn, men som nu stod tomme.

Fuld børnehave

Ind til nu har børnehaven kun været for de store børnehave børn – altså dem, der var tættest på skolealderen. Men med alt den nye plads, er der mulighed for også at have de yngste børnehavebørn.

"Det er det vi gerne vil, at have en fuld børnehave. Men det bliver ikke lige med det samme," siger Janus Laier, der også er opmærksom på kommunens børnetal, men stadig er optimistisk.

Indvielsen blev fejret af både børn og voksne. Foto: Stine Østergaard

Indvielsen blev fejret af både børn og voksne. Foto: Stine Østergaard

Tæt på skolen

Ifølge skolelederen er det er en stor styrke at børnehaven ligger så tæt – og nu endnu tættere – på skolen.

"Vi tror på, at det gør opstarten i 0. klasse mere tryg. Man får noget tid forærende, fordi børnene er klar, den dag de starter i skolen og ikke skal forholde sig til alt muligt nyt."

I Ryomgaard Realskoles Børnehave arbejder de også med klasser og snakker om skole, lige som børnehavebørnene også bliver bekendt med skolens legepladser og arealer.

Publiceret 04 September 2018 15:15