Onsdag 26. september får Venstres Syddjurs medlemmer lejlighed til at bedømme beliggenheden af det planlagte Velkomstcenter ud for Kalø Slotsruin

På mandag får Venstres Syddjurs medlemmer lejlighed til at bedømme beliggenheden af det planlagte Velkomstcenter ud for Kalø Slotsruin

Venstre hører om Velkomstcentret

På foranledning af byrådsmedlem Else Marie Høgh får Venstres medlemmer mulighed for at få en frontberetning om det planlagte og forkætrede Velkomstcenter ud for Kalø Slotsruin

Af
Lars Norman Thomsen

Venstre Syddjurs holder et medlemsarrangement for partiets medlemmer i Syddjurs onsdag 26. september, hvor sekretariatsleder Mika Leth Pedersen fra Nationalpark Mols Bjerges sekretariat er indforskrevet til at ridse planerne op for det planlagte Velkomstcenter ud for Kalø Slotsruin.

V-medlemmerne mødes på parkeringspladsen ved Kalø Slotskro, så de ved selvsyn kan se, hvor Velkomstcentret er tænkt placeret.

Det er byrådsmedlem Else Marie Høgh, der er initiativtager til arrangementet. Hun sidder med i Nationalparkens bestyrelse som repræsentant for Syddjurs Byråd.

"Jeg håber, at et arrangement som dette kan være med til at sprede en positiv debat om planerne for Velkomstcentret," siger Else Marie Høgh.

Selv er hun varm tilhænger af det planlagte Velkomstcenter.

"Jeg ser det som et fantastisk mulighed for vores borgere og hele Syddjurs Kommune, at vi har mulighed for at få Velkomstcentret, som kan være åbent hele året. Så kan vi borgere i Syddjurs og alle turister let få information, viden og måske lidt mad og drikke," siger hun.

"Velkomstcentret kan være med til at skabe endnu mere omtale til Syddjurs og skaffe øget turisme til kommunen."

Velkomstcentret er endnu kun i sin vorden. Syddjurs Byråd skal først godkende lokalplanen, ligesom der skal fundraises godt 40 millioner hjem i kassen, før det bliver aktuelt at tage et første spadestik.

Videre til Jagtens Hus

Efter en times briefing om Velkomstcentret stepper holdet af Venstre medlemmer videre til Jagtens Hus, Danmarks Jægerforbunds domicil, hvor Jens Bjørn Andersen viser rundt i bygningen. Jagtens Hus består af to længebygninger og et formidlingshus.

Huset blev indviet i 2016 og huser til dagligt hele administrationen og en række faciliteter, der er står rådighed for organisationen i Danmarks Jægerforbund.

Hos Jagtens Hus vanker der også noget at spise.

Jagtens Hus er tegnet af Arkitema Architects, der også har tegnet det planlagte Velkomstcenter.

60 kontingentbetalere til Venstre kan være med, og ifølge Else Marie Høgh er interessen stor blandt partifællerne. Mødetid klokken 18 skarp.

Publiceret 19 September 2018 10:17