Formand for Hornslet Handel Jesper Nørgaard er ikke et sekund i tvivl om, at der venter gode tider forude for Hornslets handelsliv.

Formand for Hornslet Handel Jesper Nørgaard er ikke et sekund i tvivl om, at der venter gode tider forude for Hornslets handelsliv.

Hornslets handel er stærkt rustet til fremtiden

Høj service og stor faglighed er blandt nøglerne til, at en lille handelsby kan klare fremtidens udfordringer

Af
Simon Carlson

Det har svinget lidt op og ned i handelslivet i Hornslet de senere år, og det traditionelle forretningsliv i de mindre byer er da også generelt under stort pres i disse år, mens handel på nettet vinder stadigt større frem. Det betyder imidlertid ikke, at tiden for handelen i Hornslet er ved at rinde langsomt ud. Tværtimod, mener formand for Hornslet Handel Jesper Nørgaard. Han ser en handelsby, der med sine spidskompetencer er særdeles stærkt rustet til at tage imod de udfordringer som fremtiden bringer for handelen.

"Det er altid svært at sige, hvad det er for nogle butikker, der kan gå godt i en lille by, og hvilke der egner sig bedre til en større by, men vi kan se, at folk bliver ved med at efterspørge egenskaber som høj service og stor faglig kompetence, og der mener jeg virkelig, at Hornslet spænder bredt og har et stort udvalg af butikker, der har det i højsædet," siger Jesper Nørgaard, der selv driver Profil Optik i Hornslet.

Han har dog blandt andet kunnet se, at Hornslet Isenkram tidligere på året har drejet nøglen om, og senest har garnforretningen Uldfisken besluttet at rykke til Randers. Det får ham imidlertid på ingen måde til at tvivle på handelsbyens fremtid.

"Det går nogle gange lidt tilbage, og så går det frem. Nu er der lukket to butikker, men så åbner Sanne Søgaard i stedet en undertøjsforretning, så jeg synes faktisk, det generelt går rigtig godt, og det er heldigvis også det, jeg hører fra mange steder. Det hjælper, at vi har mange forskellige butikker, der kan tilbyder varer i forskellige prislejer. Det gør det attraktivt at komme hertil. Vi er rigtig godt med. Jeg tror også på, at vi vil se vækst i Hornslet i fremtiden, og derfor anbefaler jeg da også til andre at etablere butik herude," fortæller Jesper Nørgaard.

Giver tilbage

Der er da også flere ting, der tyder på, at det går den helt rigtige vej for Hornslet. Byen nyder større og større opmærksomhed fra potentielle tilflyttere. Med Letbanens ankomst bliver det formentlig endnu mere attraktivt at flytte til Hornslet, og den stigende interesse har givet positive energier på handelen, fortæller Jesper Nørgaard.

"Vi kan mærke, at de mange nye familier, der kommer til byen, de er ret bevidste om ansvaret for at bruge den lokale handel, hvis den skal bestå. Det er så vigtigt, at folk husker det, for det er jo netop det, der gør, at vi er her, når man har virkelig brug for det," siger formanden og fortsætter:

"Men netop det går jo begge veje. Det er også vigtig, at vi i handelslivet giver noget igen, der gør det interessant at handle her. Derfor arrangerer vi også de mange forskellige events og for eksempel juletræstændingen. Det der er allermest vigtigt er dog, at vi fortsætter med at være dygtige og giver folk de oplevelser, der gør, at de kommer igen og igen og gerne trækker flere folk til. Man skal jo helst tænke, at man har alt, man skal bruge lige her i nærheden. Der skal helst ikke være grund til at gå over åen for at hente vand," konstaterer Jesper Nørgaard, der selv kom til Hornslet for tre år siden fra en butik i Aarhus, og der er ingen tvivl om, at han ikke har fortrudt det valg.

"Det er spændende, hvad udviklingen bringer, og vi ved, at der er udfordringer i forhold til ehandel, men jeg er sikker på, at Hornslet går en rigtig stærk fremtid i møde. Jeg stikker i hvert fald ikke af. Det er helt sikkert," fastslår Jesper Nørgaard.

Publiceret 22 September 2018 22:00