Borgmester Ole Bollesen er ligesom mange andre borgere på Djursland fortørnet over, at indvielsen af letbanen på Djursland igen-igen er udsat. Streg: Pia Ribberholt

Borgmester Ole Bollesen er ligesom mange andre borgere på Djursland fortørnet over, at indvielsen af letbanen på Djursland igen-igen er udsat. Streg: Pia Ribberholt

Bollesen: Letbanekoks er uforståeligt

Borgmester Ole Bollesen finder det dybt frustrerende, at Aarhus Letbane endnu engang har udsat åbningen af strækningen fra Aarhus til Grenaa

Af
Lars Norman Thomsen

"Det er dybt frustrerende, at projektet igen er udsat," siger borgmester Ole Bollesen (S) efter, at det i sidste uge blev meddelt fra Aarhus Letbane, at man først forventer at kunne åbne strækningen til Grenaa i slutningen af marts 2019.

"Det kan godt være, at det er fortidens synder, der bevirker denne situation. Men for mig virker det uforståeligt, at man ikke kan fremskynde processen mere. Som jeg har forstået det, er det administrative godkendelser der forsinker processen - og ikke tekniske processer, selv om der selvfølgelig er en sammenhæng," siger Ole Bollesen.

Han håber i det mindste på, at Syddjurs Kommune kan komme i gang med at ombygge de fem letbanestationer i kommunen: Hornslet, Mørke, Thorsager, Ryomgård og Kolind.

Distriktsrådene i de fem byer tripper for, at arbejdet kommer i gang hurtigst muligt, så stationerne er klar til brug, når letbanen kører.

Sammen med strækningen Aarhus – Grenaa vil strækningen Lisbjerg – Lystrup også blive godkendt. Dermed vil hele Letbanens etape 1 på i alt 110 km være åben for passagerer.

Midttrafik fortsætter kørslen med erstatningsbusser mellem Grenaa og Aarhus indtil Letbanen åbner.

Publiceret 28 September 2018 21:35