Kristoffer Bruno Brok Frandsen (tv.) blev hyldet efter alle kunstens regler af lærere, kammerater og Produktionsskolens forstander Tom Jespersen (th.). Foto: Lars Norman Thomsen

Kristoffer Bruno Brok Frandsen (tv.) blev hyldet efter alle kunstens regler af lærere, kammerater og Produktionsskolens forstander Tom Jespersen (th.). Foto: Lars Norman Thomsen

Produktionsskolen gjorde honnør for skarpe Bruno

For 24-årige Kristoffer Bruno Brok Frandsen, Nimtofte, har skolelivet og tiden, der fulgte, ikke altid været en dans på roser, men til svendeprøven til klejnsmed forleden tog han revanche

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD Det skal naturligvis fejres og markeres, når et ungt menneske efter en årrække på Produktionsskolen - eller Produktionshøjskolen Djursland, som den formelt hedder - scorer et tolvtal til en afsluttende eksamen eller svendeprøve.

I torsdags var der noget at særligt at fejre. Produktionsskolens mangeårige elev, 24-årige Kristoffer Bruno Brok Frandsen, Nimtofte, viste ved svendeprøven på Tradium Randers til klejnsmed, at han kan meget mere end han selv gik rundt og troede.

De strenge censorer ved det grønne bord vurderede, at Kristoffer Bruno Brok Frandsens svendestykke, et arbejdsbord, havde et format, der var til et tolvtal. Kun en mere på samme hold scorede topkarakteren 12, fortalte en synlig stolt Kristoffer Bruno Brok Frandsen eller bare 'Bruno', som han mere mundret hedder blandt sine venner og veninder, til Lokalavisens udsendte.

'Bruno' har været såkaldt PBE-elev. PBE står for 'Produktionsskole Baseret Erhvervsuddannelse” og er en uddannelse som lærling via Produktionsskolen. Det vil blot sige, at super-klejnsmeden har haft Produktionsskolens faglærer som mester, og ham, der har sørget for at sende 'Bruno' ud i praktik hos lokale virksomheder som Jiffy Pot (Jiffy A/S) Ryomgård og Kronospan (Novopan) i Pindstrup.

Volbeat og hele svineriet

Fejringen af de flotte resultat blev markeret på behørig vis i torsdagens middagsstund på Produktionsskolen, hvor lærere og kammerater sad bænket og sendte sultne blikke efter dagens buffet.

"Du er jo til musik med gang i Kristoffer, så det får du her," lød det fra forsangeren i Produktionsskolens eget og i øvrigt ikke uefne band. Volbeats 'For Evigt' kom flot ud over rampen: "For evigt, måske for evigt/Skal vi sammen, samme vej/Og når I morgen får øjne, og natten hviler sig/Skal vi for evigt måske samme vej."

God historie

"Kristoffer er en god historie om at man godt kan klare sig fint trods udfordringer i folkeskolen," forklarede Tom Jespersen, forstander på fjerde år på Produktionsskolen.

"Du har gået på hos os i mange år afbrudt af forskellige praktikforløb, ja, du er vel den af vores nuværende elever, der har gået her længst."

"Da, du kom hertil, mærkede vi hurtigt, at du hadede skolen, fordi du havde haft nogle negative oplevelser i folkeskolen, og det på trods af, at du er dygtig fagligt. Vi fik dog tændt op under dig, og dit resultat ved svendeprøven er et flot udtryk for, hvor dygtig du også er med dine hænder. Du har ofte tvivlet på, at du kunne, men nu har du fået et endegyldigt bevis på, at du er dygtig," sagde Tom Jespersen, før han overrakte gaver og diplom til dygtige 'Bruno'. Svendebrevet var endnu ikke nået frem.

Nervøs anlagt

"Jeg har altid i min skoletid været lidt nervøs anlagt, og det har påvirket mig meget, når vi skulle lave et eller andet, så jeg har været opgivende fra start," forklarede Kristoffer Bruno Brok Frandsen til Deres udsendte.

"Det er heldigvis blevet bedre, og hele forløbet med svendeprøven har baret været fedt, fordi alle på holdet hjalp hinanden."

Kristoffer Bruno Brok Frandsen skal nu ud på jobmarkedet for at gøre sine hoser grønne overfor en kommende arbejdsgiver.

Sidste løn fra Produktionsskolen kom til udbetaling 30. november.

"Jeg havde håbet lidt på Novopan, men de havde mere brug for en smed som teknisk leder. Jeg er dog optimist og er sikker på, at jeg nok skal finde et job," siger Kristoffer Bruno Brok Frandsen.

Med et tolvtal i bagagen og tillige et godt skudsmål fra Produktionsskolen skal kommende arbejdsgivere nok vifte med palmegrenene, når 'Bruno', som kan langt mere end han gik rundt troede, ridder ind på en virksomhed.

Publiceret 05 December 2018 09:53