Dorte Nymann er rykket væk fra skurvognen og siden dagligstuen ind i en lys og venlig butik på hjemadressen, hvor hendes sortiment af garnartikler virkelig kommer til sin ret. Foto: Lars Norman Thomsen

Dorte Nymann er rykket væk fra skurvognen og siden dagligstuen ind i en lys og venlig butik på hjemadressen, hvor hendes sortiment af garnartikler virkelig kommer til sin ret. Foto: Lars Norman Thomsen

Skurvognen skiftet ud med nyindrettet garnbutik

Garnfetichist Dorte Nymann udlever en gammel drøm i skønne naturomgivelser. Nu har drømmen fået vinger velsagtens

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD Dorte Nymann, 52, har en passion for garn. Hun er autodidakt og dog. Lysten til at strikke, hækle og brodere fik hun så at sige ind med modermælken. Lille Dorte kom således i mesterlære hos sin mor og mormor fra 4-5 års alderen.

"Min mor lærte mig tidligt at strikke, ligesom hun havde lært det af min mormor. Derfor var det helt naturligt at tale om garn, opskrifter og strik, når vi mødtes," fortæller Dorte Nymann, der stammer fra Aalborg, men siden flyttede til Sjælland, hvor hun senest arbejdede ved et forsyningsselskab.

Startede i en skurvogn

I december 2014 flyttede hun og manden Jens, der arbejder som ingeniør tilbage til hovedlandet. På Margrethelundvej 22 ved Ryomgård købte de en gammel og udtjent landejendom i naturskønne omgivelser tæt på skov og de oplevelser, der følger med.

Drømmen om at få sin egen garnbutik startede helt fra nul på det nye sted. En skurvogn på 54 kvadratmeter udgjorde parrets hjem i de første 14 måneder, mens der blev opført et nyt stuehus.

Fra skurvognen drev Dorte Nymann tillige en webshop, www.butiknymann.dk.

"Det var meget trange kår, men heldigvis kunne vi gå og glæde os til at flytte ind i det nye hus," smiler Dorte Nymann.

Da huset stod klar til brug i februar 2016, blev et værelse nærmest med det samme fyldt op med garn i alle farver. Dorte Nymann havde et ønske om at kunne præsentere kunderne for sine garnprodukter rent fysisk en gang om ugen.

Om onsdagen blev halvdelen af stuen endvidere inddraget til showroom, så kunderne kunne slå et smut forbi Margrethelundvej og tage sortimentet i nærmere øjesyn og få råd og vejledning.

"Det kørte derudaf, men i længden var det naturligvis ikke holdbart med garn i alle rum. Min ellers meget forstående mand og jeg blev enige om at bygge ny garage, værksted - og butik til mit projekt, så jeg ikke længere lagde beslag på stuehuset," griner den passionerede garnfetichist.

Perfekt til formålet

På det nye års første dag kunne Dorte Nymann låse døren op til sin nye garnbutik i lyse og venlige omgivelser, hvor det bare emmer af garn og farver. Præsentationen er noget nær optimal.

Der er også plads til at vise nogle af de ting, som hun selv har frembragt. Hun tryller fortsat bluser, trøjer og andet godt frem mod bestilling.

I tre dage 9.-11. januar holder Dorte Nymann åbningssalg mellem klokken 12 og 18, og hun giver 20 procent i nedslag på prisen i de tre dage.

Fremover bliver der fast åbningsdag hver onsdag fra klokken 13 til 19 og ellers efter aftale.

Butik Nymann inviterer også til strikkecafé for alle interesserede hver tirsdag i ulige uger i tidsrummet 14-16.

"Strikkecaféen har hidtil været meget populær, så jeg overvejer seriøst også at tilbyde strikkecafé torsdag i ulige uger. Desuden kommer jeg til at holde åbent på udvalgte lørdage," lover Dorte Nymann.

Bedste beslutning

Hun og manden er enige om, at det har været alletiders beslutning at flytte på landet, selvom det har kostet noget knofedt at blive færdige med huset og siden tilhørende garage, værksted og butik.

"Det er drømmen, som vi sammen udlever i vidunderlige omgivelser med gode naboer og skoven og skovens dyreliv tæt på," siger Dorte Nymann.

"Vi har haft nemt ved at finde os til rette i lokalområdet, fordi vi er blevet taget så godt imod i alle sammenhænge."

    Følg med i Butik Nymanns åbningstider på www.butiknymann.dk

Publiceret 09 January 2019 15:30