Nyt silotåran og en kæmpe lagerhal står klar til brug i slutningen af marts på Vilomix i Lime. Foto: Lars Norman Thomsen

Nyt silotåran og en kæmpe lagerhal står klar til brug i slutningen af marts på Vilomix i Lime. Foto: Lars Norman Thomsen

Den snart 40 årige Lime virksomhed Vilomix får nye 3.400 kvadratmeter mere at gøre godt med

Byggeriet af nyt silotårn og lagerhal forventes at stå klar til brug i slutningen af næste måned

Af
Lars Norman Thomsen

LIME Torsdag i sidste uge kunne en af Syddjurs Kommunes største virksomheder, Vilomix, på Sjellebrovej i Lime, holde rejsegilde og hæve kransen på både ny lagerhal og nyt silotårn - i kvadratmeter i omegnen af 3.400 m2.

Dermed kommer det i forvejen imponerende anlæg i udkanten af Lime til at tage sig endnu mere imponerende ud.

Der er sket meget siden 1980, hvor en lille lokal virksomhed tog form. Det er historien om en iværksætter med teknisk snilde og initiativ. Snart demonstrerede han, at han også havde store visioner og sans for forretning i en grad, der er vokset vildt i de snart 40 år, der er gået siden Vilomix første gang lod høre fra sig.

Dansk Vilomix A/S blev grundlagt i 1980 af Paul Erik Iversen og hans hustru Gerda Iversen. Konceptet var vitamin- og mineral-blandinger, som grovvareselskaber og landmændene selv kunne tilsætte husdyrfoderet.

Paul Erik Iversen, der afgik ved døden i 2015, overlod for snart 18 år siden direktørstolen til sin søn Peter Torssell Iversen. Han har som CEO været med til at videreføre faderens tanker og ført virksomheden op i den internationale superliga.

Over 500 ansatte

Anno 2019 er den lille virksomhed, der startede for snart 40 år siden, blevet til Vilomix koncernen, som er en del af Danish Agro koncernen.

I dag beskæftiger virksomheden over 500 ansatte, heraf små 100 i Syddjurs Kommune.

Vilomix producerer fortsat vitamin- og mineralblandinger til husdyrproducenter samt til foderstofindustrien. Herudover har selskabet betydelige aktiviteter indenfor veterinærmedicin, genetik og farm supply-produkter.

Vilomix er i dag en markant spiller på det europæiske marked og sælger sine produkter i mere end 25 lande.

Virksomheden har 9 premix fabrikker fordelt med to i Danmark, to i Polen en i henholdsvis Sverige, Norge, Finland, Baltikum og Rusland. Vilomix har aktiemajoriteten i premix fabrikkerne Blattin Polska i Polen.

Vilomix har indkøbskontor i Kina samt salgskontor i Vietnam, Ukraine, Romænien og Serbien.

Vilomix koncernen kunne i 2018 præsentere en omsætning på 2,8 mia. kroner.

Nødvendig udvidelse

"De mange nye kvadratmeter står klar til brug i slutningen af marts 2019," lød det fra Frank Chrestensen, teknisk chef i Vilomix, ved sidste uges rejsegilde.

"Udvidelsen af lagerkapaciteten er en naturlig følge af en udvidelse af produktionen. Tilbygningerne gør, at vi kommer til at kunne optimere vores produktion."

Frank Chrestensen kunne fortælle om en noget langsommelig proces med Syddjurs Kommune i forhold til at få den endelige byggetilladelse.

"Vi fik den først i mandags (rejsegildet var torsdag, red.), og vores tålmodighed var lige ved at briste. Som jeg har forstået det, er det noget med, at man har haft meget fokus på brandfaren i det nye byggeri, men til sidst lykkedes det heldigvis at få byggetilladelsen."

Publiceret 06 February 2019 19:00