Det er mulige havdambrug ud for Kattegats kyster, som her Hjelm, der har gjort samtlige Djurslands politikere stiktossede på regeringen og den tidligere miljøminister Esben Lunde Larsen (V). Foto: Lars Norman Thomsen

Det er mulige havdambrug ud for Kattegats kyster, som her Hjelm, der har gjort samtlige Djurslands politikere stiktossede på regeringen og den tidligere miljøminister Esben Lunde Larsen (V). Foto: Lars Norman Thomsen

Borgmester Bollesen tilfreds med partifæller

Socialdemokratiets kovending i sagen om havdambrug er vand på Syddjurs borgmesterens mølle

Af
Lars Norman Thomsen

HAVDAMBRUG Socialdemokratiets udmelding om, at man ikke længere vil bakke op om den knap to år gamle aftale om havbrug, som partiet indgik sammen med regeringen og Dansk Folkeparti, glæder borgmester Ole Bollesen (S).

"Det er jeg som socialdemokratisk borgmester i Syddjurs meget glad for. Sammen med min borgmesterkollega i Nordjurs og partifælle, Jan Petersen, i Norddjurs besøgte jeg Folketinget sidste år, hvor vi havde en god dialog med Simon Kollerup, der er ordfører på fiskeriområdet for Socialdemokraterne," fortæller Syddjurs borgmesteren.

"Vores lokale folketingsmedlem Leif Lahn Jensen har også presset meget på – og har gjort det klart, at han er meget mod at lave havdambrug i Kattegat."

Det er de nyeste tal for opgørelsen af kvælstoftilførslen til miljøet, der har fået Socialdemokratiet til at skifte kurs. Tallene viser, at der slet ikke er blevet fanget så meget kvælstof, som regeringen havde regnet med.

Vil stå frit

Aftalen med regeringen og Dansk Folkeparti gav havbrugssektoren mulighed for at udvide produktionen, men Socialdemokratiet mener ikke længere, at tiden er til større havbrug i Danmark.

I stedet ønsker Socialdemokratiet nu "at stå frit efter et folketingsvalg" for at kunne styre mod mere miljøvenligt fiskeopdræt.

"Sammen med Jan Petersen og Norddjurs kommune arbejder vi nu også på at få en indflydelse på den kommende havplan. Vi mener, at man i havplanlægningen også skal tage hensyn til forholdene inde på land – altså vores kyst. Dette er rigtig vigtigt både i forhold til vores befolkning og i forhold til vores turisme," understreger Ole Bollesen.

Publiceret 15 March 2019 05:00