Lars Olsen kommer til Kolind. Pressefoto

Lars Olsen kommer til Kolind. Pressefoto Mike Kollšffel

Kommer De gule Veste også mon til Danmark?

Der er foredrag og debat i Kolind+ med Lars Olsen

Kolind Onsdag 27. marts kl. 19 holder Rødt Grønt Forum offentligt møde i Kolind + på Bugtrupvej 31 i Kolind.

Forfatteren og samfundsdebattøren Lars Olsen kommer og giver sine skarpe analyser af det samfund, vi lever i, og som ifølge en pressemeddelelse skaber større og større skel i befolkningen ud fra bogen 'Det Forsvundne Folk'.

Det er ikke kun et dansk problem, men er internationalt, lyder det i pressemeddelelsen. Det har blandt andet givet sig udslag i De Gule Veste i Frankrig. Hvornår kan den almindelige dansker ikke mere acceptere den stigende utryghed og ulighed, spørges der.

Lars Olsen præsenterer selv sit foredrag sådan: ”Hvor mange danskere har fysisk krævende arbejde? Tænk på et tal, før du læser svaret: 39 procent. Flere end de fleste gætter på.

Meningsdannere antager, at vi lever i et videnssamfund, hvor kinesere og polakker tager sig af alt det, der støjer og sviner. Dem, vi tidligere kaldte arbejderklassen, er forsvundet under radaren."

I foredraget fortæller Lars Olsen, hvordan reformer og pres på levevilkårene skaber større utryghed, uden at vi for alvor diskuterer det i politik og samfundsdebat. Mange kan ikke arbejde, indtil de er 70, sådan som politiske reformer antager - andre er bange for at falde gennem det sociale sikkerhedsnet, hvis de bliver syge eller arbejdsløse. Disse års rekordhøje mistillid til politikerne bunder i social utryghed og utilfredshed med skæve reformer.

Der er jo penge nok

Lars Olsens foredrag er ifølge pressemeddelelsen levende og afvekslende. Politiske analyser veksler med anekdoter og filmklip, der sætter kød, blod og levende mennesker på de store spørgsmål.”

Foredraget kan ses i forlængelse af mødet i Grenaa i januar, hvor emnet var: ”Hvorfor skal vi spare, der er jo penge nok”, hvor mere end 120 personer mødte frem til en udbytterig aften. Folkeuniversitetet i Syddjurs har også taget emnet op med mødet: Keynes, Piketty og Jackson: Vækst, fordeling og bæredygtig udvikling i det 21. århundrede.

Rødt Grønt Forum består af SF Nord- og Syddjurs, LO Djursland, Socialdemokratiet Syddjurs, Enhedslisten Nord- og Syddjurs, Alternativet Nord- og Syddjurs og SFOF Djursland.

Publiceret 20 March 2019 20:55