Dennis Tvorup, formand for Ebeltoft Sportsdykker Klub, nyder aftenstemning ved stranden med dykkerudstyret klar ved siden af. Privat foto.

Dennis Tvorup, formand for Ebeltoft Sportsdykker Klub, nyder aftenstemning ved stranden med dykkerudstyret klar ved siden af. Privat foto.

Dykning: "En helt anden verden"

Ebeltoft Sportsdykker Klub vil gerne have flere medlemmer og tilbyder nye kurser

Af
Anette Bonde

fritid "En helt anden verden lige for fødderne af dig". Ordene er Dennis Tvorups, formand for Ebeltoft Sportsdykker Klub. At dykke er i hans øjne lig med store oplevelser. Det er både vragrester, der fortæller om små og store begivenheder i Danmarkshistorien, og det er smukke naturpanoramaer med dyr og vækster.

Undervisning

Han kunne godt tænke sig, at endnu flere fik øjnene op for den spændende verden, der befinder sig under vandet. Ebeltoft Sportsdykker Klub har i dag 26 betalende medlemmer og 10 støttemedlemmer, og man vil gerne være flere.

Som noget nyt har klubben nu lavet et samarbejde med Scubafun.dk om uddannelse af dykkere. Undervisningen vil således foregå i egne klublokaler, og i nærområdet når de nye dykkere skal i vandet. Uddannelsen er i PADI-regi, men dykkere med andre certifikater er også velkomne.

Der er kursusstart 8. maj og igen 13. juni. Og vil man gerne bare leje udstyr, henviser Dennis Tvorup ligeledes til Scubafun i Lyngby.

Stenrev, vrag og småfisk

Ebeltoft Sportsdykker Klub arrangerer forskellige slags dykninger: aftendyk, natdyk, stranddyk, vragture, stenrevsture etc. Der har været dykninger ved Sjællands Rev, Anholt, Ærø, Norge med mere. De fleste er dagture med dykkerklubbens båd. Der er plads til seks, og det er først-til-mølle. Turene slås op på klubbens hjemmeside.

"Vi rykker rundt med båden efter, hvor vi vil dykke. Det er både fra båden og stranddyk."

Dykkere i Syddjurs kan blandet andet opleve et tre-fire meter højt stenrev ved Holme Strand, hvor man kan se kæmpestore rullesten. Privat foto.

Dykkere i Syddjurs kan blandet andet opleve et tre-fire meter højt stenrev ved Holme Strand, hvor man kan se kæmpestore rullesten. Privat foto.

Fascinerende

Dennis Tvorup understreger, at stranddyk kan være lige så fascinerende som på dybere vand.

"Der behøves ikke at være 30 meter vand. På halvanden til to meter kan man både se forgroning, krabber og småbitte fisk. Der er for eksempel masser af liv langs vindmøllemolen. Stranddyk foregår ofte fra Dråby, hvor vi så prikker fladfisk." Vragture er for eksempel udforskning af den minestryger, der ligger på havbunden ved Sjællands Odde. Eller den gamle færge, der blev sænket ved Ærø for at skabe et slags stenrev. I klubhuset på Færgegården vidner en hel reol med gamle vragrester om mange spændende dyk, der fortæller om Danmarks-historien.

40 års jubilæum

Ebeltoft Sportsdykker Klub blev stiftet 1. oktober 1978 i Auning med træning i Auning Svømmehal. Båden lå i Kolind, og da det ofte var Ebeltoft, man tog til for at komme ud på det rigtige hav, valgte man at flytte klubben til Ebeltoft. Den blev således godkendt som forening i Ebeltoft Kommune i juni 2002.

Ebeltoft Sportsdykker Klub har i de senere år ikke haft den samme tilgang af medlemmer som tidligere. Men selv om der er blevet færre medlemmer, betyder det ikke, at der ikke sker noget.

"Det er i dag en meget aktiv dykkerklub med både strandture og bådture ud til dybere vand. Og der er medlemmer som kommer hertil fra den anden side af Aarhus, fordi det er her 'det sner', siger Dennis Tvorup.

Publiceret 22 March 2019 11:30