Letbanetoget forventes til Djursland om godt en god måneds tid, men hverken Thorsager eller Hessel Stationer kommer i drift før efter sommerferien. Arkivfoto

Letbanetoget forventes til Djursland om godt en god måneds tid, men hverken Thorsager eller Hessel Stationer kommer i drift før efter sommerferien. Arkivfoto

Letbanens åbning på Djursland tæt på, men ...

Thorsager og Hessel Stationer er naturligvis med i det fælles åbningsarrangement på de otte letbanestationer på Djursland, men toget stopper dog først for alvor ved de to stationer efter sommerferien

Af
Lars Norman Thomsen

LETBANEN Thorsager Station er naturligvis med i den kommende fejring af letbanens åbning på Djursland, og det samme gælder Hessel Station i Norddjurs Kommune.

De to Djurslands kommuner kan endnu ikke melde en festdato, men det bliver formentlig i midten af maj efter, at letbanetoget forventeligt har været ude på et par ugers jomfrukørsel.

Men Thorsager og Hessel Stationer bliver imidlertid først en del af driften efter en endelig godkendelse af de to stationer. Det betyder, at letbanetoget ikke stopper ved de to stationer før på et senere tidspunkt.

Direktør Poul Møller, Syddjurs Kommune, siger til Lokalavisen, at han forventer, at Thorsager og Hessel Stationer har fået den endelige godkendelse til august.

"Det skyldes, at Thorsager Station (også Hessel, red.) er en tilføjelse til den oprindelige planlægning af letbanen. Stationen (også Hessel, red.) kom med i forbindelse med indgåelse af et trafikforlig og godkendelse af stationen (også Hessel, red.) har kørt som en egen proces ved siden af de øvrige stationer. Denne proces er desværre forsinket – og den endelige driftsgodkendelse af Banestyrelsen forventes først klar efter sommerferien," skriver Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Lokalavisen erfarer, at det skyldes koks i korrespondancen, fordi det har været meldt ud på et tidligere tidspunkt fra Letbanens side, at Thorsager og Hessel ikke kunne få den sidste og endelige godkendelse, før letbanetoget havde kørt på strækningen i et stykke tid.

Stopper på festdag

Både Thorsager og Hessel Stationer vil alligevel blive en del af festlighederne ved det fælles åbningsarrangementet, der er planlagt.

De to stationer er også færdigbyggede til åbningen, men mangler altså den formelle godkendelse for, at passagerer kan hoppe af og på toget.

Kommunen er i fuld gang med at planlægge åbningen i samarbejde med Letbanen, Midttrafik og de lokale distriktsråd.

Lokalavisen er vidende om, at det har været med i overvejelserne at udskyde festdagen til samtlige otte stationer var i drift, men det har man klogeligt valgt at lade være med, fordi de involverede distriktsråd længe har stået og trippet for at få lov til at klippe den røde snor til letbanestationen i hver deres by.

Da Banestyrelsen sagde god for, at letbanetoget kunne stoppe i både Thorsager og Hessel på festdagen, var der ikke noget at betænke sig på fra Syddjurs Kommunes side.

Ellers havde der også lydt et ramaskrig.

Publiceret 22 March 2019 05:00