Bæredygtighedsudvalgets overordnede arbejdsgrundlag er FN's 17 Verdensmål. Foto: Lars Norman Thomsen

Bæredygtighedsudvalgets overordnede arbejdsgrundlag er FN's 17 Verdensmål. Foto: Lars Norman Thomsen

Udvalg vælger temaer til bæredygtighed

Fem temaer er valgt for at fremme bæredygtigheden i Syddjurs Kommune

Syddjurs I løbet af 24 timers workshop har bæredygtighedsudvalget i Syddjurs Kommune valgt de fem temaer, der skal danne rammen om det kommende års arbejde. Temaerne er valgt ud fra FN's 17 verdensmål og de underliggende delmål, skriver Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Bæredygtighedsudvalget består af fem byrådsmedlemmer og 11 borgere. Udover workshoppen har udvalget også taget input fra borgerne på facebook, og input fra en bæredygtighedsworkshop på Rønde Gymnasium, med i deres arbejde.

De fem valgte temaer blev: naturkapital, vaner og forbrug, bæredygtig bosætning, fødevarer - bæredygtig produktion og forbrug og bæredygtig vækst og erhverv, herunder bæredygtig turisme. Derudover indgår energi og klima som et tværgående emne under alle temaerne, skriver Syddjurs Kommune.

"Vi har i udvalget haft et intenst døgn med spændende drøftelser, hvor vi har kunnet trække på udvalgsmedlemmernes viden og erfaringer fra forskellige områder. I vores drøftelser har vi haft fokus på, hvad der er væsentligt for naturen, borgerne, virksomhederne og vores samfund i Syddjurs Kommune, og på hvilke temaer, som vi med vores indsats kan give et særligt løft. Jeg er meget tilfreds med de valgte temaer og ser frem til de kommende temaworkshops - der vil vi både inddrage eksperter, ildsjæle og borgere i arbejdet," siger formand for bæredygtighedsudvalget Flemming Hynkemejer udtaler:

Fem arbejdsgrupper

Fra bæredygtighedsudvalget er der blevet nedsat en arbejdsgruppe til hvert tema, som skal arbejde med at afholde et temamøde om hvert tema. Arbejdsgrupperne har frie tøjler til at vælge den form, som giver bedst mening og til at inddrage eksperter og borgere i arbejdet.

Bæredygtighedsudvalget er et såkaldt §17.4 udvalg, som har til opgave at levere en række anbefalinger til byrådet. Arbejdet er defineret af et kommissorium, der definerer rammerne for udvalgets arbejde.

Publiceret 03 April 2019 16:00