Anja Dalby træner sit mentale overskud ved at sidde i skoven om natten og arrangerer nu workshops om det. Pressefoto

Anja Dalby træner sit mentale overskud ved at sidde i skoven om natten og arrangerer nu workshops om det. Pressefoto

En nat i skoven er ren naturvaccination for Anja

Arrangerer nu udesidnings-workshops i Djurslands skove

THORSAGER Anja Dalby bor i skoven i Thorsager, og flere gange om året tager hun ud i nogle af Djurslands skove og sidder der en hel nat. Det har hun gjort i næsten 10 år.

Anja Dalby bruger udesidning til at træne sit mentale overskud. For hende er udesidning som en stor natur-vaccination, en slags intensiv mindfulness, der smelter stress og uro væk.

Hun har tilegnet sig en stor viden om, hvordan man kan bruge naturen som sparringspartner i ens selvudvikling. For at udbrede denne viden har hun stiftet virksomheden 'To the Woods' med partner Sanne Lindhardt.

Historien er fuld af eksempler på mennesker og guder, der har siddet prøvet sig selv af i naturen om natten som åndelig praksis og en slags manddomsprøve. At lave udesidning har altid været brugt her på Jorden, skriver partnerne i en pressemeddelelse.

"Du går hjem fra skoven med flere gaver end du regner med. Efter min første udesidning følte jeg mig stærkere. Jeg var roligere, og jeg var meget mere grounded. Der sker noget i os, når vi overvinder frygten i os selv. Vi bliver belønnet for at være gået så meget ud af vores komfortzone," fortæller Anja Dalby i pressemeddelelsen.

Prøv en halv nat i skoven

Mange er nervøse for at sidde i skoven selv. Derfor holdt Anja Dalby den første guidede udesidning i en skov på Djursland sommeren 2018.

Gruppen på seks kvinder samledes i skovbrynet en tidlig aften og gik en halv time for at komme dybt ind i skoven, væk fra veje og andre forstyrrelser.

De samledes i en cirkel, hvorefter ceremonien startede. Den shamanistiske rasle satte stemningen sammen med salvie, der blev afbrændt for at rense og gøre deltagerne klar, før de gik ud i skoven og fandt deres plads.

Dér sad de i mørket direkte på jorden kun med sig selv, naturen og den intention, de havde sat i løbet af ceremonien.

Ved midnat blev alle kaldt hjem til cirklen, hvorefter aftenens oplevelse blev snakket igennem, før de bevægede sig til skovbrynet igen og skiltes.

Man kan læse mere om udesidning og workshop på www.anjadalby.dk.

jesl

Publiceret 16 April 2019 09:30