10 år: Mols Bjerge fejrer fødselsdag med ny sti

Nationalparken indvier i sit 10-års jubilæumsår Mols Bjerge-stien, der med 60 kilometer er i superligaen for danske vandrestier

djursland Kan du lide at gå i naturen, og vil du gerne opleve Danmarks istidslandskab nummer ét, overdrevsnatur i særklasse, dybe skove og mageløse udsigter? Ja - så kan du se frem til åbningen af Nationalpark Mols Bjerges nye 60 kilometer vandreoplevelse, Mols Bjerge-stien.

Stien har officiel åbning i parkens 10-års jubilæumsår 24. maj kl. 14, hvor Kim Lykke Jensen, formand for Syddjurs Kommunes Udvalg for natur, teknik og miljø, åbner stien med en højtidelighed på p-pladsen ved Kalø Slotsruin.

Herefter bliver det festligt, når starten går til tre dages nationalpark hike med tres deltagere og overnatning i luksuscamp, bagagetransport og kulinariske oplevelser. Den nye sti lever op til de internationale krav til en kvalitetsvandrevej. Det betyder, at der er stor variation i landskaber, natur, vandreunderlag og udsigter undervejs, og at der er god opmærkning, kulturelle oplevelser, mulighed for overnatning og meget andet.

Gennem historien

Mols Bjerge-stien løber gennem nationalparkens unikke istidslandskab mellem Kalø og Ebeltoft, og på turen viser Danmarks istidslandskab sig fra sin allerbedste side.

"De fleste kender dødislandskabet i Mols Bjerge, der gennem tiderne har tiltrukket mange naturelskere, og det landskab kommer vandrere på Mols Bjerge-stien igennem. Færre mennesker er måske klar over, at de enorme bakkepartier, der ligger som en rand rundt om Ebeltoft og Kalø vige, også er istidsskabte. De bakker, kaldet randmoræner, består af det sandede materiale, isen skubbede foran sig til Syddjursland og efterlod i det nuværende nationalpark-område, da isgletsjerne på grund af ændringer i klimaet stoppede med at bevæge sig frem og i stedet for begyndte at smelte væk."

Hvis du gerne vil deltage i Nationalpark Hike, kan du stadig nå at booke en billet på www.nationalparkoutdoor.dk.

Publiceret 23 May 2019 14:00