60 år

PINDSTRUP Økonomichef Jan Qvist, Pindstrup, kan 26. maj fejre sin 60 års fødselsdag. Efter studentereksamen fra Grenaa Gymnasium gik Jan Qvist i lære som revisor og uddannede sig som merkonom i regnskabsvæsen og revision.

Han har siden 1985 været ansat i den grafiske branche og i alle 34 år i Vivild. Først hos Vivild Bogtrykkeri, der senere blev solgt til Formula A/S og her igen fra 2014 virksomhedsoverdraget til Bording-koncernen.

Sport, musik og Skotland har været en treenighed, der altid har fyldt meget i Jan Qvist-universet. I de unge år fyldte fodbolden mest, først som topscorer i Viking Pindstrup og siden i IF Midtdjurs. Jan Qvist var på et tidspunkt på tale som kontraktspiller i Randers Freja uden at det dog kom til realiteter.

I de unge år eksperimenterede han også med guitaren privat og ved diverse arrangementer i den lokale ungdomsskole. Den lange guitar-intro til hittet 'House of The Rising Sun' brillerede Jan Qvist således med i flere omgange.

Siden blev guitaren lagt på hylden, og i stedet kastede han sig over Skotland og bandet Runrig, som nu er gået på pension. Runrig blev nærmest en passion for ham og den nærmeste familie, og han har været til koncert med de skotske højlands-rockere i både ind- og udland et utal af gange.

60 års fødselsdagen fejrer Jan Qvist sammen med sin familie.

Publiceret 23 May 2019 12:00