Det blå flag er nu hejst på Femmøller/Lyngsbæk Strand og de andre strande i Syddjurs Kommune, som er tildelt det blå flag. Foto: Syddjurs Kommune

Det blå flag er nu hejst på Femmøller/Lyngsbæk Strand og de andre strande i Syddjurs Kommune, som er tildelt det blå flag. Foto: Syddjurs Kommune

De blå flag er hejst på kommunens strande

Formand for udvalget for natur, teknik og miljø Kim Lykke Jensen fik lov at hejse det Blå Flag på Femmøller/Lyngsbæk strand i sidste uge.

Flaget blev formelt overrakt til udvalgsformanden af Flemming Hørsted, der er Friluftsrådets repræsentant på Djursland. Det Blå Flag er et udtryk på særlig god badevandskvalitet og faciliteter til de kræsne badegæster.

I Syddjurs Kommune vil det Blå Flag være rejst frem til medio september på badestrandene ved Dråby, Boeslum, Vibæk, Femmøller/Lyngsbæk, Skødshoved Bro og Følle samt på Ebeltoft Havn.

I sin flagtale glædede Kim Lykke Jensen sig over, at Friluftsrådet igen i år har tilldelt det Blå Flag til de ansøgte badestrande, hvilket er til gavn for alle kommunens borgere og turister. I talen blev de nye offentlige og handicapvenlige badebroer ved Bogens og Femmøller strande nævnt, som lokale kræfter med økonomisk bistand fra bl.a. Nationalpark Mols Bjerge har fået etableret.

Med de Blå Flag er badesæsonen for sommeren 2019 hermed officiel skudt i gang. Selvom det gode sommervejr så småt har indfundet sig, vil der nok gå nogle uger inden badegæsterne for alvor finder vej til vandet. Vandets temperatur blev nemlig i dag målt til 13 grader Celcius.

Fakta

Om de Blå Flag

Blå Flag er en international miljømærkningsordning, som sikrer dig gode oplevelser ved strand og havn. Friluftrådet tildeler det Blå Flag til de strande og havne, som gør en ekstra indsats for miljøet og som arbejder med at højne strandens eller havnens standard. Samtidig oplyses der om livet og miljøforholdene langs kysterne og i havet, og hvordan vi kan bruge naturen på den mest hensigtsmæssige måde. Du kan finde flere oplysninger om ordningen på www.blaaflag.dk

Publiceret 11 June 2019 14:36