Hother Henning, ny ambassadør for Hedeselskabet. Arkivfoto

Hother Henning, ny ambassadør for Hedeselskabet. Arkivfoto

Hother Hennings ny ambassadør for Hedeselskabet

Den tidligere direktør for Hornslet Bogtrykkeri og nuværende ejer af oplevelsesvirksomheden Aros Adventure skal bidrage til en nuanceret debat om dansk natur og hjælpe til, at Hedeselskabet får flere medlemmer

Af
Lars Norman Thomsen

Hother Hennings fra Hornslet er blevet ambassadør for Hedeselskabet. Sammen med Jørgen Fruelund Schmidt, Lime og Erik Knudsen, Grenaa dækker han Djursland – med en klar dagsorden om at bidrage til en nuanceret debat om den danske natur og for at tiltrække flere medlemmer

Hedeselskabet er hos mange danskere kendt som et historisk selskab, der i 1800-tallet arbejdede med at opdyrke heden. Mange vil genkende navnet Enrico Mylius Dalgas , som var én af stifterne af Hedeselskabet i 1866 og som dets første direktør i årene 1866-1894 foregangsmand for Hedeselskabets arbejde i de første mange år. Knap så mange ved, at Hedeselskabet stadig er særdeles aktiv, og udover at drive forretning, blandt andet HedeDanmark, også er en forening, som alle kan blive medlem af.

Rundt i hele landet har Hedeselskabet ambassadører der arbejder for at øge kendskabet til foreningen og til arbejdet med projekter, som er til gavn for miljøet og naturen. Hother Hennings, tidligere direktør for Hornslet Bodtrykkeri og nuværende indehaver af virksomheden Aros Adventure, bliver nu én af dem.

”Jeg har altid interesseret mig for vores natur, som på mange måder er et kulturlandskab. Hedeselskabet er en stor aktør der igennem naturforvaltning og forskning bidrager aktivt til, hvordan vi forvalter og benytter naturen på en bæredygtig måde. I min optik har rigtig mange en fremmedgjort holdning til naturen, og jeg vil gerne bidrage til at nuancere debatten. Hedeselskabet er fulgt med tiden og tilpasset sig, så der arbejdes for både at benytte og beskytte naturen,” siger han Hother Hennings.

”Vi er tre ambassadører, der deler Djursland, og vi vil gerne være med til at tiltrække flere medlemmer samt øge kendskabet til Hedeselskabet. Som medlem får man adgang til viden og man kan være med til at indstille og søge midler til projekter.”

Støtter lokale projekter

Hedeselskabet har ingen ejere eller aktionærer, og forretningens overskud går til udvikling, innovation og uddelingsprojekter, der strækker sig fra store innovationsprojekter over legatuddelinger til studerende til mindre lokale projekter, hvor medlemmer kan søge midler.

”Det er uddelinger, som gør en forskel – både de større projekter, og de mindre initiativer, hvor også medlemmer kan søge midler. Jeg synes, det er spændende at være med til at indstille projekter, og positivt, at man som menigt medlem har indflydelse på, hvad Hedeselskabet uddeler midler til,” siger Hother Hennings.

På Djursland har blandt andet Gammel Estrup, Danmarks Jægerforbund ved Rønde og Foreningen Havhaver i Ebeltoft fået midler fra Hedeselskabet.

Hedeselskabet bidrog for eksempel med en donation på lidt over en halv million kroner til, at området Jagtens Hus ved Kalø blev forskønnet med planter, vild natur og træer. Området blev tilplantet i løbet af foråret og sommeren 2016 af Hedeselskabets datterselskab HedeDanmark.

Publiceret 19 June 2019 12:00