Kroger Kvartetten spiller onsdag 31. juli på Ebeltoft Gårdbryggeri. Pressefoto.

Kroger Kvartetten spiller onsdag 31. juli på Ebeltoft Gårdbryggeri. Pressefoto.

Klassisk musikfestival: I Djurs og Mols for 9. gang

Den klassiske musikfestival I Djurs og Mols finder i år sted for 9. gang og billetsalget er godt i gang

Af
Anette Bonde

musik I Djurs og Mols løber af stablen 25.-31. juli med over 14 koncerter rundt om i Nationalpark Mols Bjerge. Festivalen arrangeres af Maj Kullberg, der selv er violinist og blandt andet spiller i Kroger Kvartetten.

Musik fra alle tider

Årets program spænder fra barokmusik fra 1600-tallet til to af Danmarks største internationale sangere, Elsa Dreisig og Bo Skovhus i fri improvisation med jazztrommeslageren Kresten Osgood.

Også kendte danske ensembler som Copenhagen Guitar Duo, Kroger Kvartetten og Copenhagen Cello Quartet og fremtrædende musikere gæster festivalen.

For eksempel var man heldige at booke den svenske violinist Johan Dalene til en koncert med Ingrid Andsnes på klaver, før han i april vandt Carl Nielsenkonkurrencen og karrieren tog fart.

Oplæsning og musik kombineres med Henrik Engelbrecht, der fortæller om H. C. Andersen mens Kari Postma synger, og Jens Christian Grøndahls tekster læses op af skuespilleren Solbjørg Højfeldt mellem satserne i Messians "Kvartet til Tidens Ende" spillet af musikere fra DR Symfoniorkestret.

Cellisten Jakob Kullberg fører an i en stor 'cello celebration'.

Nye scener

Koncerterne finder hvert år sted på nye scener. I år foregår det på Molskroen, på Møllerup Gods, på Rosenholm Slot, på Glasmuseet, på den nyåbnede Maltfabrik, på Ebeltoft Gårdbryggeri og i naturen ved dødishullet Tremosegård. Der spilles i kirkerne i Agri, Bregnet, Dråby og Ebeltoft.

Musikken dukker også op på uventede steder, når unge talenter fra Open Strings Masterclass popper op i havnen, på havet og i supermarkedet med musikalske optrin.

EU's festivalnetværk

Koncerterne har været transmitteret til flere millioner lyttere i hele EU, og I Djurs og Mols er for anden gang blevet udvalgt til EU’s festivalnetværk for ‘remarkable festivals’ for sit høje kunstneriske niveau og betydning for brandingen af området. Festivalen modtog i 2015 den lokale "Syddjurs Award" og er i sit 9. år vokset både i volumen og rækkevidde.

Der er tradition for at koncerterne på I Djurs og Mols spiller for fulde huse, og festivalen har et meget trofast publikum fra nær og fjern. Billetsalget startede 1. maj og vidner allerede om stor interesse også i år, fortæller Maj Kullberg.

-ab

Publiceret 20 June 2019 09:00