Vaser af Bente Brosbøl. Pressefoto

Vaser af Bente Brosbøl. Pressefoto

Danmarksmester i drejning i Tinghuset

udstilling Ebeltoft Kunstforening fejrer lørdag 29. juni kl. 11 sommeren med fernisering af en ny udstilling med tre forskellige kunstnere.

TingSalenes gulv og podier vil blive fyldt med værker af den danske keramiker, Bente Brosbøl, som har sit værksted og hjem i Sverige. Hun har et helt unikt formsprog med en ornamentik, som er stram, men også tidløs og elegant. Hun har flere gange vundet prisen som Danmarksmester i drejning.

Yrsa Dunvad har allerede i 2018 besøgt Tinghuset med en udstilling i TingGalleriet, og den vakte stor begejstring hos de mange besøgende. Hun kalder sig selv abstrakt naturmaler. Hendes inspiration hentes fra naturen og de tanker og følelser, den vækker hos hende.

Den anden kunstner, som pryder væggene, er lokal og også en naturmaler, som elsker øjeblikkets flygtige foranderlighed i Mols’ landskabs skiftende lys og stemninger. Det er Simon Aaen, som også har udtrykt sig gennem religiøse motiver. Han er landets yngste kirkekunstner, der har udsmykket fire kirker og 15 sognegårde.

Udstillingen kan ses til 25. august.

gs

Publiceret 26 June 2019 06:00