Kari Baklund har tidligere været redaktør af et tidsskrift for islandske heste, er medforfatter af en bog om islandske heste, er medindehaver af Egil's Café og Mols Kafferisteri, kommunikaitons- og marketingansvarlig (fra januar i år på deltid) hos New Nordic Enginering - og nu også forfatter af bogen

Kari Baklund har tidligere været redaktør af et tidsskrift for islandske heste, er medforfatter af en bog om islandske heste, er medindehaver af Egil's Café og Mols Kafferisteri, kommunikaitons- og marketingansvarlig (fra januar i år på deltid) hos New Nordic Enginering - og nu også forfatter af bogen "100 hemmelige oplevelser i Nationalpark Mols Bjerge". Foto: Anette Bonde.

Ny bog med tips til 100 hemmelige oplevelser

Kari Baklund er aktuel med en bog om upåagtede steder og oplevelser i Nationalpark Mols Bjerge - og også nogle lidt udenfor

Af
Anette Bonde

NY BOG PÅ VEJ "Jeg havde jo forestillet mig at skrive bogen lidt tilbagelænet og nonchalant. Men det endte med, at jeg sad og skrev med flækkede negle og blodsmag i munden for at nå ud med den inden turistsæsonen."

Kari Baklund er hverken højtidelig eller selvhøjtidelig. Hendes beskrivelse af skriveprocessen er derfor ligesom hendes bog fortalt i et direkte sprog, man umiddelbart kan forstå.

Hun har netop lagt sidste hånd på "100 hemmelige oplevelser i Nationalpark Mols Bjerge". Her går hun uden om de store seværdigheder, og fortæller i stedet om de steder, som de færreste turister kender, og som mange af de lokale beboere måske heller aldrig har hørt om. Alt præsenteres med foto, adresse, oplysninger om åbningstider, webadresse og en beskrivende tekst.

I disse dage følger hun på afstand trykningen, og hun er spændt på at holde sit første eksemplar i hånden. 29. juni er officiel udgivelsesdag, og den markeres med en reception i Egil's Café i Femmøller, som Kari Baklund driver sammen med sin mand Morten Engstrøm, og hvor også deres virksomhed Mols Kafferisteri har til huse.

Fint, fint område

Arbejdet med bogen har gjort Kari Baklund endnu mere glad for Mols, som hun flyttede til for 14 år siden.

"Jeg er faktisk helt på røven over, hvor fedt et område vi bor i. Her er fine fine steder og gode gode mennesker - ja, oplevelserne ligger så tæt, så du næsten kan gå fra sted til sted."

Hun har været redaktør på tidsskriftet Tölt i 13 år, og har også været medforfatter på en bog om islandske heste, "Gudernes heste i Dannevang". Derfra og til selv at udgive en bog, var der ikke så langt, og at den skulle handle om Mols' fortræffeligheder, var også nærliggende.

"Mine erfaringer som rejsende er at et godt ferieminde er, hvis man bliver inviteret inviteret ind et sted, man ikke lige havde regnet med - de små oplevelser, som vi tilfældigt snubler ind i. Det kan være et kig ind i en keramikers værksted, en smuk have, udsigten fra toppen af en stor sten eller en lille sjov butik, som er helt sin egen."

Otte overskrifter

De 100 oplevelser er opdelt under otte overskrifter: Naturoplevelser, Spændende bygninger, Spisekammeret, Kunstnerens værksted, Udstillinger, Unikke butikker, Aktive oplevelser og Oplevelseri børnehøjde. Det er alle ting og steder, som man ikke umiddelbart falder over i en Google-søgning.

I bogen skriver hun eksempelvis om Stabelhøjene, butik La Vie Boheme, keramiker Jørgen Hansen, Rocknuseet Memory Lane og Småkageriets Pop Up Bageri.

Stor forhåndsinteresse

"Jeg nyder selv de nære oplevelser, når jeg er på ferie, og de ægte møder mellem mennesker. Når vi rejser, møder vi mange professionelle smil, men det er fantastisk rart at finde de små åndehuller, hvor det er rigtige mennesker, der tager imod og viser rundt," fortæller Kari Baklund.

Der er stor forhåndsinteresse for bogen allerede, før den er udgivet. Midt i juni var der solgt mere end 500 bøger, og det planlagte oplag på 1.000 bøger, er øget til 1.300 bøger. Foreløbig har 14 forhandlere allerede bestilt bogen, som fra 1. juli kan købes i Aarhus, Rønde, Ebeltoft, Knebel og Grenå. Udgivelsen er støttet af Nationalpark Mols Bjerge og Feriepartner Ebeltoft.

Bogen er på 136 sider i lommebogsformat 120 x 200 mm, og den udkommer kun på print. "Når man endelig er på ferie, skal man ikke sidde med næsen i skærmen og læse. Så skal man ud," understreger Kari bBaklund.

Publiceret 26 June 2019 09:00