Igen i år får Møllerup Gods royalt besøg, når Dronning Margrethe 13. juli overværer Verdensballen. Foto: Møllerup Gods

Igen i år får Møllerup Gods royalt besøg, når Dronning Margrethe 13. juli overværer Verdensballen. Foto: Møllerup Gods

Dronningen snupper endnu en verdensballet på Møllerup Gods

Verdensballetten er et af sommerens største kulturelle events, der samler publikum over hele landet, når verdenskendte dansere og musikere udspiller deres talent under åben himmel på Møllerup Gods.

Igen år er Dronning Margrethe blandt gæsterne, når Verdensballetten besøger Møllerup Gods den 13. juli.

”Det er en stor glæde, at Hendes Majestæt Dronningen vil overvære Verdensballetten på Møllerup, og vi ser frem til at kunne præsentere endnu et spændende og varieret program i Møllerups hyggelige rammer," udtaler godsejerinden Anne Sophie Gamborg, der sammen med sin mand Stig Gamborg, vil holde dronningen med selskab under besøget, lyder det i en pressemeddelelse fra godset.

Verdensballet for ottende gang

Det er ottende gang, at Møllerup Gods åbner dørene for et arrangement fuld af kulturelle indslag og en lang række verdensstjerner. Hvert år byder Møllerup Gods både verdensstjerner og lokale indslag indenfor, for at give gæsterne den bedst mulige kulturelle sommeroplevelse. Dagen udfolder sig i de kulturhistoriske rammer på Møllerup Gods, hvor scenen er sat op foran hovedbygningen, der således danner lærred for Verdensballettens stjerner.

Flere af stjernerne ved dette års ballet har danset på Møllerup Gods flere gange, men gæsterne kan også se frem til to nye danske indslag. Den danske sopran Denise Beck debuterer på Møllerup Gods og skal bl.a. synge sammen med Verdensballettens kunstneriske leder Jens-Christian Wandt. Desuden kan gæsterne se frem til en solooptræden med den talentfulde Marian Walter, der er koreograferet af den unge Tobias Praetorius, der har sin daglige gang på Den Kgl. Ballet i København.

”Verdensballetten præsenterer endnu en gang et storslået program med både nye og kendte kunstnere for gæsterne på Møllerup. Vi glæder os til at byde Denise Beck velkommen og se Marian Walter udføre en solooptræden, der er instrueret af det spirende unge talent Tobias Preatorius. Igen i år kommer Verdensballetten med et program, som både tiltaler feinsmeckeren og novicen inden for ballet og opera,” udtaler Anne Sophie Gamborg i pressemeddelelsen.

Dagen starter allerede kl. 16.00, hvor godsets park åbner for picnic. Her vil gæsterne kunne nyde deres mad til lokale toner fra jazz-duoroen Tibrin Planet. Gæsterne får mulighed for at deltage i historisk rundvisning eller et foredrag om hamps mange anvendelsesmuligheder. Desuden er Hubertus Kroen åben, hvis gæsterne foretrækker en udsøgt gourmetmiddag, inden forestillingen begynder. Både picnickurv og gourmetmiddag er baseret på lokale råvarer og hamp fra godsets egen fødevareproduktion.

D. 13. juli afholdes Verdensballetten for 8. gang på Møllerup Gods under åben himmel med ballet, opera og musik. I år forventes 1700-1800 gæster og ca. 80 frivillige

Fakta

Program for Verdensballetten

Kl. 16.00 åbner området med Picnic i Parken

Kl. 16.00 åbner baren med lokale specialiteter i form af mad og drikke samt kaffe og kage

Kl. 16.00 åbner udlevering af forudbestilt picnic kurve

Kl. 16.30 er der rundvisning og foredrag på Møllerup Gods

Kl. 17.30 optræder Aarhus og Randers Balletskole

Kl. 18.30 opvarmning og klar scene til Verdensballetten 2019

Kl. 19.30 Verdensballetten 2019

Verdensballetten er både for feinschmeckeren og for novicen, som skal opleve ballet og opera for første gang.

Publiceret 01 July 2019 15:17