Debat: Lad os sammen gøre Østjylland mere erhvervsvenlig

Af
Af formand for Dansk Byggeri Østjylland

Michael Ancher

Den årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed var noget af en maveplasker for mange af vores østjyske kommuner. Alle kommuner på nær Norddjurs og Horsens er faldet ned af ranglisten, og dermed blevet overhalet af ganske mange kommuner i andre dele af landet, der har gjort sig mere umage for at være erhvervsvenlige. Det kan og skal vi gøre bedre.

Det er selvfølgelig forskelligt, hvad der er årsagen til, at hver enkelt kommune er røget ned af ranglisten, men fx er ventetiden på en byggetilladelse steget i flere østjyske kommuner, ligesom flere kommuner også har investeret færre kroner per borger i vedligeholdelse af veje og bygninger. Der er mange forskellige ting, som kommunerne kan tage fat på og samtidig skrue op for erhvervsvenligheden.

Østjylland er hjemsted for mange små og store virksomheder, men også et område med masser af vækst og arbejdspladser. Ved at gøre det nemt og mindre bureaukratisk at drive virksomhed i Østjylland, kan kommunerne være med til at skubbe på den positive udvikling, som vores lokalområde og virksomheder er inde i. Horsens har som den femte mest erhvervsvenlige kommune i hele landet knækket koden. Her er det oplagt at lade sig inspirere, og Dansk Byggeri Østjylland kommer også gerne på besøg til en snak om, hvordan kommunerne kan skrue op for erhvervsvenligheden.

Publiceret 18 July 2019 10:30